19-åring dog i krasch

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-26

Tjejkompisarna var på väg hem från en grillfest

KÄMPAR FÖR SITT LIV De bägge unga kvinnorna var på väg till vänner när de kraschade efter grillfesten. I olyckan på länsväg 333 norr om Kramfors dog en 19-årig kvinna. Hennes 20-åriga kamrat skadades mycket allvarligt och låg i natt nedsövd på Sollefteå sjukhus.

Tjejerna hade varit på grillfest och skulle åka vidare i natten.

Tidigt på morgonen körde bilen av vägen.

– En 19-åring har avlidit och en 20-åring är svårt skadad, säger Leif Nilsson på polisen.

FRONTALKRASCH En 46-årig man dog i olyckan på riksväg 28 i närheten av Emmaboda i går förmiddag. Föraren i den andra bilen klarade sig utan allvarliga skador.

Tidigt i går morse körde bilen med de unga kvinnorna av vägen på länsväg 333 mellan Nyland och Bollstabruk norr om Kramfors. En 19-åring avled på platsen och en 20-åring ligger nedsövd på Sollefteå sjukhus. Hennes skador är mycket allvarliga.

Vakar på sjukhuset

– Just nu ser det ut som det kommer att gå bra men vi vet egentligen ingenting, säger 20-åringens mamma som vakar på sjukhuset.

I fredags hade tjejerna bestämt sig för att njuta av vårsolen och grilla hemma hos 19-åringen. Någon gång på natten fick de för sig att de skulle vidare till andra kompisar men de kom aldrig fram. Av oförklarliga skäl körde bilen av vägen i en kurva och kraschade våldsamt.

– Det finns inga bromsspår eller någonting. De kastades ur bilen båda två och en av flickorna var redan avliden när räddningspersonalen kom till plastsen, säger Leif Nilsson på polisen i Västernorrland.

Barndomsvänner

De båda unga kvinnorna har växt upp tillsammans i Ramvik söder om Kramfors och delade ett stort intresse för djur – speciellt hundar. Läkarna hoppas på att kunna väcka 20-åringen under dagen och i dag sörjer Ramvik den avlidna 19-åringen och håller tummarna för 20-åringen på sjukhuset i Sollefteå.

Hittills under helgen har tre personer dött på vägarna.

I går förmiddags dog en 46-årig man på riksväg 28 mellan Emmaboda och Broakulla när hans bil frontalkrockade med en annan personbil. Den andre föraren klarade sig med lindriga skador.

I fredags kväll avled en 45-årig man när hans bil körde av vägen och voltade utanför Skänninge i Östergötland.