Vilddjur på rymmen i Berlin

Ebba Torstensson

Publicerad 2023-07-20

Polisen misstänker att ett lejon kan vara på rymmen i södra Berlin.

Enligt tidningen Bild ska djuret redan ha dödat ett vildsvin.

Nu uppmanar polisen alla att ta in sina djur och hålla sig inomhus.

Jägare på jakt efter det förrymda lejonet i Berlin.

Nu är polis, veterinärer och jägare med gevär ute och letar i områdena Stahnsdorf och Kleinmachnow. Även två helikoptrar söker med värmekameror – hittills utan napp.

På en video, som cirkulerat på sociala medier sedan 02-tiden, syns den misstänkta lejonhonan röra sig i ett skogsparti under natten.

"Omkring midnatt såg vittnen ett rovdjur som attackerar ett vildsvin. Vi fick även videomaterial om det. Enligt den rör det sig om en lejoninna. Det finns för närvarande ingen anledning för oss att tvivla på dess äkthet", säger polisens presstalesperson Daniel Kneip.

Lejonet har synts i Stahnsdorf och Kleinmachnow.

Polisens teori under morgon är lejonhonan ligger och sover någonstans i skogen, enligt tidningen RBB.

Polisen: Stanna hemma

Var det vilda kattdjuret kommer ifrån är oklart. Man misstänkte inledningsvis att djuret kom från en cirkus eller djurpark, men ingen cirkus uppger att de saknar något djur.

"Ingen av dem saknar ett lejon", säger en talesperson för polisen till Berliner Morgenpost.

Polisen vill att den som sett något spår av vildjur larmar omedelbart. Samtidigt uppmanas invånarna i området att stanna hemma och ta in eventuella husdjur.

En taleskvinna för kommunen Kleinmachnow har svarat tidningen Bild att förskolorna har öppet men att barnen inte får vistas utomhus. De har också rekommenderat att handlarna på marknaden att inte sätta upp montrar.

Det finns knappt några människor där", säger taleskvinnan till tidningen.

Under eftermiddagen skriver polisen att de kan ha sett lejonhonan i utkanten av Berlin, vid stadsgränsen mot Brandenburg.

Polisen jagar lejonet med helikopter.

Följ ämnen i artikeln