Ny skottlossning mot lägenhet utanför Stockholm

Publicerad 2023-09-19

En lägenhet på Lidingö besköts med ett stort antal skott sent på måndagskvällen.

I bostaden fanns en vuxen och ett barn som båda klarade sig utan skador.

Mindre än två timmar tidigare sköts ett 20-tal skott mot en lägenhet i Handen.

Larmet om skottlossningen i området Larsberg på Lidingö, öster om Stockholm, kom klockan 23.51. Polisen fick samtal från boende i flerfamiljshuset, inklusive från den träffade lägenheten.

– Den eller de som sköt hade tagit sig in i trapphuset, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisens regionledningscentral.

Polisen drog igång en stor sökinsats med bland annat helikopter efter skottlossningen. En förundersökning om försök till mord och grovt vapenbrott är inledd.

– Det finns vissa vittnesiakttagelser, säger Daniel Wikdahl.

Tidigare under måndagskvällen sköts ett 20-tal skott mot en lägenhet i Handen, söder om Stockholm. Det larmet kom till polisen klockan 22.04. De personer som befann sig i bostaden klarade sig utan skador. Enligt uppgifter till Aftonbladet är en person med koppling till ett kriminellt nätverk skriven på adressen.

Polisen undersöker nu samband mellan skjutningarna.

– Vad vi har kommit fram till i den frågan tänker jag inte berätta. Vi har förstås teorier, säger Daniel Wikdahl.

Förra veckan greps två tonåringar från Lidingö misstänkta för en annan skjutning i Haninge i förra veckan. Då sköts skott mot en bostad i Jordbro där flera personer befann sig. Ingen skadades.

Nattens skjutning i Handen var i sin tur den andra i området på mindre än ett dygn. Klockan 01.19 under natten mot måndagen besköts en annan lägenhet där.

Enligt Aftonbladets uppgifter är en person med kopplingar till ett kriminellt närverk skriven på adressen, och uppgifter gör gällande att så mycket som ett 20-tal skott ska ha avlossats.

Polisinsats i Handen.

Följ ämnen i artikeln