Notorisk bedragare bakom springnota på 80 000

Anna Karolina Eriksson/TT

Publicerad 2023-12-29

Mat och dryck för mer än 80 000 kronor – bakom den omtalade springnotan står en välkänd bedragare som suttit i fängelse. Arkivbild.

Det stora sällskapet åt och drack gott – för drygt 82 000 kronor.

När det var dags att betala hade allihop flytt i taxibilar.

Nu står det klart att mannen bakom springnotan är en välkänd skojare som dömts för 87 bedrägerier, rapporterar Sydsvenskan.

Det var under juldagskvällen som sällskapet på totalt 35 personer beställd in mat- och dryckespaket på restaurangen i centrala Malmö. När det var dags att betala reste de sig från bordet, gick ut genom dörren och lämnade restaurangen i flera taxibilar.

Notan på 82 157 kronor är fortfarande obetald, uppger Expressen. I efterhand har mannen bakom sällskapet hävdat att man kommit överens om att få betala via faktura – något som restaurangägaren enligt flera medier förnekat.

– Fakturan ska betalas. Blir det inte så så är det anmält som bedrägeri, säger polisens presstalesperson Kerstin Gossé till TT.

Polisen lyckades under sen juldagskväll stoppa en av taxibilarna med restauranggäster några kilometer från krogen i centrala Malmö. I den satt tre personer – en kvinna i 35-årsåldern och två barn – som misstänks ha ingått i sällskapet. De är tillsammans med en 42-årig man nu misstänkta för bedrägeri.

Det är inte första gången, ska det visa sig. Enligt Sydsvenskan har 42-åringen dömts till fängelse i sex omgångar – bland annat för bedrägerier mot 87 olika personer. Det rör exempelvis försäljning av saker på nätet, där mannen tagit betalt för varor som köparna sedan aldrig fått.

Mannen har förklarat sina tilltag med att han på grund av spelberoende har skulder och är i behov av snabba pengar.

TT har sökt restaurangägaren.