Kolonilott genomsöks i McCann-utredningen

TT

Publicerad 2020-07-28

Polisen söker genom en kolonilott utanför Hannover i norra Tyskland i samband med utredningen kring Madeleine "Maddie" McCann. Treåriga McCann försvann 2007 när hon var på semester i Portugal.

– Jag kan bekräfta att sökandet genomförs i samband med vår utredning av Maddie McCann-fallet, säger åklagare Julia Meyer, enligt AFP.

Enligt tidningen Hannoversche Allgemeine började insatsen tidigt på tisdag morgon. På bilder från platsen syns poliser i vita skyddsdräkter och hundpatruller arbeta på platsen. En mindre grävmaskin används också i arbetet.

Fallet McCann har berört människor i hela världen och i början av juni greps en 43-årig man i tyska Braunschweig, misstänkt för att ha mördat henne.

Enligt tysk polis har han tidigare vid mer än ett tillfälle dömts för sexualbrott mot barn. Han sitter nu i tyskt fängelse för övergrepps- och narkotikabrott. Han dömdes i december för att 2005 ha våldtagit en 72-årig amerikanska på samma hotellkomplex där McCann två år senare försvann, rapporterar BBC.

Madeleine McCann har inte hittats, men tyska åklagare säger sig vara övertygade om att hon är död.