IS tar på sig dödsskjutning i Israel

TT-AFP

Publicerad 2022-03-28

Israelisk polis undersöker platsen där två poliser sköts till döds i ett terrordåd i staden Hadera i norra Israel.

Terrorrörelsen IS har tagit på sig söndagskvällens dåd i norra Israel, då två gränspoliser sköts till döds när två män öppnade eld på en gata i staden Hadera.

Följ ämnen
Israel

Flera personer skadades i attacken, varav två allvarligt, skriver israeliska tidningen Haaretz.

”Två terrorister kom till (den aktuella) gatan i Hadera och började beskjuta polisstyrkan där”, skriver israelisk polis i ett uttalande:

”En specialstyrka fanns på plats, i en kort skottväxling oskadliggjordes gärningsmännen.”

Ytterligare fem personer som misstänks ha koppling till dådet greps senare.

IS kallar i ett uttalande angreppet en ”kommandoattack”. Enligt underrättelsegruppen Site, som bevakar terrorgrupper på nätet, är det här första gången sedan 2017 som IS officiellt tar på sig ett dåd i Israel.

IS inblandning bekräftas av en israelisk säkerhetstjänsteman som säger att angriparna agerade på uppdrag av IS och var israeliska medborgare.

Skottlossningen inträffade samma dag som ett historiskt toppmöte inleddes i Israel där USA:s utrikesminister ska träffa utrikesministrarna från Bahrain, Förenade arabemiraten, Marocko och Egypten.

För några dagar sedan dödades fyra personer och flera skadades när en knivbeväpnad man gick till angrepp i Beersheba i södra Israel. Gärningsmannen var en israelisk medborgare som tidigare dömts för att ha stöttat IS, enligt myndigheterna.

Följ ämnen i artikeln