Polisen utreder skandalfesterna på Downing Street

Publicerad 2022-01-25

Polisen kommer att utreda flera fester som hållits på Downing Street när Storbritannien stängde ner under pandemin, rapporterar brittiska Sky News.

– Jag förstår att det har funnits en stor oro kring uppgifterna som har förekommit i media de senaste veckorna, säger polischefen vid en presskonferens.

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson är hårt pressad efter att ha varit närvarande på en fest i maj förra året samtidigt som Storbritannien hade en nedstängning.

Flera kräver nu premiärministerns avgång.

“Inga fler ursäkter, inga fler förseningar, ingen mer väntan på Sue Gray. För alla umbäranden som det brittiska folket tvingas utstå, för alla älskade man förlorat och tvingats sörja i ensamhet måste han avgå”, har bland annat David Lemmy, ansvarig för utrikesfrågor i Labours skuggregering skrivit.

På måndagen kom nya uppgifter från tv-kanalen ITV som kunde avslöja en ny fest på Boris Johnsons födelsedag den 19 juni 2020. Firandet ska ha varit organiserat av Johnsons hustru Carrie. Ett trettiotal medarbetare samlades i ett rum där man åt tårta samt sjöng för Johnson.

Polisen kommer att utreda Boris Johnsons skandalfester.