Explosion vid villa i Södertälje: ”Det finns kopplingar till personer”

Publicerad 2023-09-23

Under fredagskvällen inträffade en explosion vid en villa i Södertälje. Detta blir därmed det tredje fallet av allmänfarlig ödeläggelse på tre dagar i området.

– Händelserna hänger ihop, det finns kopplingar till personer. Jag behöver inte säga att de ska vara oroliga, de är redan oroliga, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson.

Under de tre senaste dagarna har tre fall av allmänfarlig ödeläggelse inträffat i samma område i Södertälje. Klockan 23.44 under fredagskvällen larmades polisen om en explosion vid en villa. Platsen spärrades av och undersöktes av bomb- och kriminaltekniker. Polisen har under natten använt helikopter och hundar i sökandet efter gärningspersoner.

– Ingen person är skadad men det finns mindre skador i bostaden. Vi har jobbat med inhämtning av information, knackat dörr och pratat med personer som har sett eller hört något, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson..

”Pressat läge”

Dagen innan larmades polisen om ett misstänkt farligt föremål på samma adress. Boende i villan upptäckte föremålet och larmade polisen. Bombskyddet anlände sedan och oskadliggjorde det.

Kvällen innan dess, på onsdagen, hittades ett misstänkt föremål i samma bostadsområde. Även då kallades bombskyddet dit. Då visade det sig att något hade detonerat innan föremålet hittades.

– Vi ser att händelserna hör ihop på något sätt. Vi ser kopplingar till den grova kriminaliteten. Vi jobbar med att få fram motivet men det är inget jag kan kommentera just nu.

Ingen gärningsperson har gripits.

– Det är ett pressat läge när det gäller den här typen av händelser. Tre stycken på tre dagar och andra allvarliga händelser i närtid i Stockholm. Det är ett hårt tryck på oss, säger Eriksson.

Behöver boenden i området vara oroliga?

– Händelserna hänger ihop, det finns kopplingar till personer. Jag behöver inte säga att de ska vara oroliga, de är redan oroliga. Personer som inte har koppling till dåden behöver inte vara oroliga.

Följ ämnen i artikeln