Hugo, 5, blev biten av en hund i ansiktet

Publicerad 2016-06-08

Femåriga Hugo klappade på en hund som han var bekant med. Plötsligt, helt utan förvarning, bet hunden honom i ansiktet.

– Hugo blev hysterisk, det forsade blod, säger mamman Nina Johansson.

I söndags befann sig Nina Johansson med sin familj på en folkracetävling i Kronoberg, skriver 24 Kalmar. Under pausen gick de för att kolla in bilarna. Några bekanta till Nina och hennes man hade sin hund med sig som låg i bagageutrymmet på deras bil. Hugo ville sätta sig med den.

– Det var inte en okänd hund, säger hon till Aftonbladet.

Eftersom Nina är hundrädd valde hon att hålla koll på Hugo i alla fall. Plötsligt, efter fem-sju minuter, högg hunden till Hugo i ansiktet – helt utan förvarning. Nina reagerade direkt och slet ut honom ur bilen.

– Han skrek, var jätteledsen och hysterisk. Det forsade blod.

Fick sy 20 stygn

Det var Hugos högra sida och underhaka som tagit skada av bettet och Nina fick trycka handen och ett vått papper mot såren för att stoppa blödningen. Efter att ambulanspersonal, som var på plats för tävlingen, kollat till Hugo åkte Nina och hennes man med Hugo till Kalmar lasarett. Där konstaterades det att han behövde sövas ned och opereras.

– De sydde ihop hans sår med sammanlagt 20 stygn. Det var tur i oturen att bettet inte tog i ögat, säger hon och fortsätter:

– Det var en större hund så det krävdes bara ett hugg.

Under omständigheterna mår Hugo bra förutom att han vill inte titta sig i spegeln. De har redan börjat låta honom träffa en annan hund så att han inte blir hundrädd.

Anklagar sig själv

Nina lägger skulden på sig själv för det som hände. Hon menar att hon inte borde släppt in Hugo i bilen överhuvudtaget.

– Även om man känner hunden så ska man vara fruktansvärt försiktig. Jag anklagar mig själv för att jag lät det hända, nu måste Hugo dras med de här skadorna.

Hon anklagar inte ägaren överhuvudtaget men tycker att det borde göras en åtgärd om en hund agerar på det här sättet.

– Har det hänt en gång så kan det hända en gång till.

Följ ämnen i artikeln