Regeringen uppvaktade Victoria

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-07-14

Reinfeldts tunga paket – en platt-tv

STOCKHOLM

Kronprinsessan Victorias 30-årsfirande är i full gång på Slottet i Stockholm. Regeringen uppvaktade med ett tungt blått paket.

Födelsedagsfirandet inleddes med presentöppning på Slottet. Klädd i lila knälång kjol och vit blusliknande top och med blommor i håret tog kronprinsessan emot representanter från riksdag och regering och företrädare för bland annat olika organisationer.

Reinfeldt uppvaktade

Victoria var på mycket gott humör.

Statsministerparet Fredrik och Filippa Reinfeldt tog med sjuåriga dottern Ebba till firandet. Statsministern överlämnade från regeringen ett tungt stort blått paket. Det visade sig vara en platt-tv, tänkt till arbetsrummet på Slottet.

– Oj oj, inte dåligt, utbrast kronprinsessan sedan hon öppnat paketet.

– Hon verkade nöjd. Vi har använt välunderrättade källor för att kunna tillgodose hennes önskemål, säger Reinfeldt till TT.

Lönnbord

Av riksförbundet Sveriges lottakårer fick hon en valfri kurs på Karlö herrgård och Carl Malmstens skola gav bort ett lönnbord med lönnfack.

Firandet fortsätter med militär uppvaktning på Slottets inre borggård. Senare i dag bär det av med flyg till Öland, där Victoria fortsätter firandet på Solliden. Sedan väntar en konsert med flera kända svenska artister på Borgholms idrottsplats. Dagen avslutas med en familjemiddag på Solliden.

Prinsessan Lillian kommer dock inte kunna närvara under firandet på Öland.

– Hon stannar kvar i Stockholm, det är åldern som tagit ut sin rätt, säger hovets informationschef Nina Eldh.

Men under uppvaktandet på Stockholms slott fanns prinsessan Lillian med bland dem som hyllade kronprinsessan.

Läs mer

TT , Mikael Stengård