Ridsällskapet oroas av tivoli

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-25

Sanna Stålborg, Ruby Jongarden, Josefine Ronquist, Linda Holmqvist och Annsofie Andersson oroas av planerna på ett jättetivoli i Botkyrka. Hästen heter Linnea.

Botkyrka Ridsällskap fruktar att de måste dra in på verksamheten om en stor nöjespark byggs i området.

– Det kom som en kalldusch. Barnen är jätteoroliga, säger Linda Holmqvist, verksamhetsledare.

I stallet hos Botkyrka Ridsällskap är oron stor över planerna på den nöjespark som tidigare Gröna Lund-ägarna, familjen Lindgren, vill bygga i Botkyrka.

– Man kan inte ha ett nöjesfält bredvid ett stall. Hästar kan inte leva i en sådan miljö, säger Josefine Ronquist, 15, som är i stallet varje dag.

Kommunen är positiv till idén, men har uppmanat medborgarna att ge synpunkter. Ett 70-tal mejl har kommit in, varav 50 av uttrycker ilska och oro, särskilt för ridskolan.

– Vi rider mycket i skog och mark. Det är ju omöjligt med massa karuseller bredvid, säger Linda Holmqvist, verksamhetsledare på Botkyrka ridsällskap.

”Går att förena”

Kommunen lovar dock att ridskolan ska få vara kvar.

– Jag är övertygad om att det ska gå att förena. Det finns ingen anledning till oro, säger Katarina Berggren (s), kommunstyrelsens ordförande.

Men efter att ha sett skissen över parken tror Linda Holmqvist det blir svårt att fortsätta som nu.

– De kommer ta i princip alla våra rasthagar. Är man djurvän och ska följa lagarna är det ju näst intill omöjligt att bedriva verksamhet då, säger hon.