David har Sveriges snabbaste tummar

Publicerad 2011-08-20

Den fingerfärdige dubbelmästaren i SMS-SM drömmer om utlandslansering

David Sivelind har Sveriges snabbast tummar – och vann SMS-SM i utklassningsstil i dag.

Den dubbla mästaren har takten i blodet och talangen i fingrarna.

– Jag sms:ar nästan aldrig men jag har scenvana, säger han med ett flin.

David Sivelind gick in i årets tävling för att försvara mästartiden från förra året.

Då korades han till SMS-kung på tiden 76 sekunder för ett meddelande på 160 tecken. I år slog han både sin egen tid och alla andra finalister när Comviq korade Sverige snabbaste tumme på Medborgarplatsen i Stockholm på lördagen.

Utantill gäller

För att vinna gäller det att lära sig texten som alla ska skriva – 100 procent felfritt – utantill. Det hjälpte inte de andra när basisten David lät fingrarna spela över tangenterna.

– Den största hemligheten är att jag övat mycket på instrument som ger fingerfärdighet. Jag är basist, gitarrist och körar i två band.

Planerar resa

Prispengarna på 25 000 kronor kommer att bränna i fickan. David Sivelind planerar en resa till Filippinerna i vinter men resten ska gå till nya musikprojekt. Han drömmer om att slå stort utomlands med banden.

– Vi håller på att spela in en debutskiva med In Bloom. Vi spelade på Peace & Love senast och vi har varit i Japan och England på turné.

Kan du slå Daniel?

Här är texten du ska kunna skriva in på under 72 sekunder för att slå Daniel:

"SMS på kortast tid! Hur svårt kan det vara =D Är du Sveriges snabbaste SMS:are?! Fullt ÖS och 25 000 kan bli dina! Snart framme vid 160 tecken, 3-2-1 KLAAAAR!!!"