Hittades på väg – är livshotande skadad

Publicerad 2015-05-31

I höstas hittades en svårt skadad 61-årig cyklist - drygt 400 meter från platsen där 72-åringen hittades igår

En 72-årig man som hittades i går skadad vid sin cykel i Malmö vårdas nu med livshotande skador på sjukhus.

Polisen vet inte vad som hänt honom och vädjar till vittnen att höra av sig.

I höstas inträffade en liknande händelse i samma område.

En förbipasserande ska ha upptäckt mannen som då låg intill sin cykel på Spånehusvägen 74, nära korsningen till Östra Farmvägen, i Malmö vid 21.20-tiden i går kväll.

Är livshotande skadad

Ambulans larmades till platsen och mannen fördes till sjukhus.

Under natten kontaktades polisen av sjukhuset.

– Man uppgav att man hade en patient som var livshotande skadad, säger Nils Norling, informatör på Skånepolisens ledningscentral.

72-åringen ska inte vara vid medvetande och har bland annat ådragit sig en huvudskada.

Men vad som hänt honom är ännu ett mysterium.

”Är väldigt angelägna”

– Vi har upprättat en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott, men vi vill kunna utesluta helt och hållet att det skulle vara ett brott bakom det här så vi är väldigt angelägna om att komma i kontakt med dels den person som ringde 112, dels också om det finns andra som sett vad som skett på platsen, säger Nils Norling.

Han understryker att polisen är mycket angelägen om att komma i kontakt med vittnen och den som larmade SOS Alarm.

– Så vi kan få exakt orsak till det här.

Polisen kommer också att kontrollera om det finns övervakningskameror i området.

Såg tre män knuffa omkull cyklisten

I höstas inträffade en liknande händelse, drygt 400 meter längs samma gata från platsen där den medvetslöse 72-åringen hittades under lördagskvällen.

Vid 00.30- tiden lördagen den 25 oktober i fjol hittades en svårt skadad 61-årig man vid korsningen Norra Grängesbergsgatan/ Vitmöllegatan i Malmö.

Vittnen uppgav senare till polisen att han kom cyklande när tre män stoppade honom. Männen, som uppgavs vara i 20-25 årsåldern ska ha slagit 61-åringen som ramlade av cykeln. Sedan flydde de tre till fots, uppgav vittnen som såg det hela på håll.

– Min bedömning i nuläget är att det rör sig om ett oprovocerat överfall på öppen gata, sa Anders Nilsson, vakthavande befäl vid Skånepolisen till Aftonbladet i höstas.

61-åringen fördes med livshotande skador till sjukhus där han hölls nedsövd i flera dagar. En av gärningsmännen hade en täckjacka med en speciell krage, som enligt uppgift kunde kopplas till två andra händelser samma natt. En av händelserna var att en ensam cyklande man stoppades.

Livshotande skador - fortfarande nedsövd

Polisen lyckades aldrig hitta männen och utredningen lades ner i mars i år. En vecka efter att utredningen lades ner avled den 61-årige mannen.

Den 72-årige mannen var under söndags eftermiddagen fortfarande nedsövd. Polisen hade då ännu inte fått kontakt med personen som hittade honom och kallade dit ambulansen.

Vet du något om olyckan eller var det du som larmade 112? Ring Skånepolisen på telefonnummer 114 14.

Följ ämnen i artikeln