Latinamerika näst värst drabbat efter Europa

TT

Publicerad 2021-03-09

Patienter sjuka i covid-19 vårdas på ett fältsjukhus som upprättats i en idrottsarena i utkanten av São Paulo i Brasilien. Bilden togs den 4 mars.

Den senaste dryga månaden har ytterligare över 100 000 människor i Latinamerika och Karibien avlidit efter att ha smittats av coronaviruset och antalet avlidna i världsdelen är nu uppe i över 700 000, enligt en sammanräkning som nyhetsbyrån AFP har gjort utifrån officiella källor.

Regionen, som inkluderar 34 länder och territorier i Syd- och Centralamerika, inklusive Mexiko, var tidigare den hårdast drabbade världsdelen, sett till absoluta dödstal. Numera har dock Europa passerat, då dess 52 länder i mitten av februari nådde 800 000 avlidna i sviterna av coronaviruset, enligt en liknande sammanställning av AFP.

I Latinamerika står Brasilien och Mexiko för två tredjedelar av regionens covid-19-relaterade dödsfall. Brasilien är alltjämt det näst värst drabbade landet efter USA, sett till antal avlidna i absoluta tal. Över 266 000 människor har avlidit i Brasilien sedan de drabbats av covid-19.

Sedan december 2019 har globalt har nästan 2,26 miljoner människor avlidit efter att ha smittats med coronaviruset.

PODD Vaccineffekten

Aftonbladet Daily med Ali Mirazimi, adjungerad professor i klinisk virologi.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen