Polisen Brian Sicknick, 42, dog efter stormningen av Kapitolium

Publicerad 2021-01-08

Trumpanhängarna stormade kongressen efter presidentens tal.

I kaoset som följde dog fem personer.

Polisen Brian Sicknick, 42, är en av dem.

Han ska ha blivit slagen med en brandsläckare i huvudet och dog senare efter att ha drabbats av en stroke, enligt Nexstar Media Group.

Polisen Brian Sicknick, 42, dog på sjukhus efter att ha blivit slagen med en brandsläckare vid stormningen av kongressen.

President Donald Trump uppmanade sina anhängare att visa sitt missnöje under sitt tal i onsdags. Därefter stormade folksamlingen Kapitolium och stoppade kongressens arbete med att godkänna Joe Biden som näste president.

Under några timmar rådde fullt kaos i den historiska byggnaden.

Som kostade minst fem personer livet.

Demonstranter lyckades forcera polisens barriärer.

Fem döda

Fyra Trumpsupportrar dog, varav en kvinna som blivit skjuten i bröstet. Även en polis dog under det våldsamma upploppet, Brian Sicknick, 42.

Polismannen hade arbetet vid Kapitoliumpolisen sedan 2008, uppger United States capitol police i ett pressmeddelande.

Där skriver de att han ”skadades när han fysiskt konfronterade demonstranter. Han återvände till kontoret och kollapsade. Han togs till närmsta sjukhus där han dog av sina skador”.

Enligt den lokala nyhetsstationen Nexstar media D.C så ska Brian Sicknick ha blivit slagen i huvudet med en brandsläckare. Huvudskadan ska enligt deras upppgiftslämnare ha lett till en stroke.

Hans död kommer att utredas av den federala polisen och Washington D.C-polisens mordutredare.

Beskedet om hans död kom först på torsdagskvällen i amerikanska medier men tillbakabvisades då av polisen. Först senare bekräftade de i ett pressmeddelande att Brian Sicknick dött.

Enligt The Daily Beast ska skälet till förvirringen ha varit att Sicknick vårdades med livsuppehållande åtgärder men att hans skador var så kritiska att hans liv inte längre gick att rädda.