En död efter flera knivattacker i Uddevalla

Uppdaterad 2021-02-03 | Publicerad 2021-02-02

Tre unga män blev på kort tid attackerade med kniv i Uddevalla under tisdagskvällen.

En person har enligt Bohusläningen dött efter händelsen och en man är gripen misstänkt för mord.

– Vi har en teori om att det är två konstellationer av människor som har bråkat med varandra, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisregion Väst.

Klockan 21.59 på tisdagskvällen hittades en knivskuren man i Södra Hamnen i Uddevalla. Han fick föras till sjukhus med ambulans och uppges vara allvarligt skadad.

Sju minuter senare blev två andra unga män knivskurna på reseterminalen Kampenhof. Ett av offren fördes till sjukhus med lindriga skador. Den andre mannen klarade sig oskadd, knivhugget gick inte genom hans tjocka jacka. Flera andra personer ska också ha jagats av en knivbeväpnad man.

– När vi är på plats i Södra Hamnen får vi ett larm om ytterligare ett knivbråk på reseterminalen Kampenhof. När vi kommer till platsen påträffar vi en person som är skadad och ytterligare en person som är knivskuren men som inte har blivit skadad, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisregion Väst.

Utreder samband

Händelserna utreds som mordförsök respektive grov misshandel. Polisen utesluter inte att knivskärningarna hänger ihop med varandra.

– Vi har en teori om att de har ett samband och att det handlar om två konstellationer av människor som har bråkat med varandra. De skadade personerna i det här ärendet kan både vara målsägare och gärningsmän, säger Thomas Fuxborg.

En död

En man greps av polisen under natten.

– Åklagaren rubricerade det här som mordförsök under natten. Det är en rubricering som kan komma att ändras, säger Thomas Fuxborg.

På onsdagsmorgonen bekräftade polisen till Bohusläningen att en person har dött efter händelsen. Rubriceringen har därmed ändrats från mordförsök till mord.

Polispådrag i Uddevalla.

Följ ämnen i artikeln