Liselotte, 25, fortfarande försvunnen – polisinsats i Kramfors

Uppdaterad 2023-03-20 | Publicerad 2022-10-16

Liselotte, 25, har varit försvunnen i över en vecka.

Nu har polisen spärrat av en ensligt belägen gård i skogen och vid en sjö i Kramfors, rapporterar TÅ.

En man är anhållen skäligen misstänkt för människorov efter Liselottes försvinnande.

Liselotte, 25, är försvunnen sedan lördagen den 8 oktober.

Enligt vittnesuppgift ska hon ha klivit in i en grå pickup utanför sin lägenhet i Timrå. Polisen har sedan dess pejlat hennes mobiltelefon i Kramfors, drygt åtta mil norr om Timrå.

Polisen har under veckan intensifierat arbetet och sökt efter henne i Kramfors med bland annat drönare och hundpatruller. I onsdags inleddes en förundersökning gällande misstänkt människorov.

– Det är en samlad bedömning utifrån information vi fått under ärendets gång. Hon har inte varit i kontakt med anhöriga, vilket är väldigt ovanligt. Dessutom kan vi genom en förundersökning vidta ytterligare utredningsåtgärder som beslag, husrannsakan och tvångsmedel, sa Jonas Holmström, förundersökningsledare vid grova brott polisen Västernorrland, till Aftonbladet under fredagen.

I fredags anhölls en man skäligen misstänkt för människorov, alternativt olaga frihetsberövande. Skäligen misstänkt är den lägre misstankegraden.

Polisinsats i Kramfors

Under helgen har polisen spärrat av ett område i skogen utanför Kramfors, rapporterar Tidningen Ångermanland.

Enligt SVT Västernorrland inleddes arbetet under lördagen och en udde vid ett stugområde har spärrats av. Polisen ska ha sökt igenom fastigheter och sökt i en sjö med båt och dykare.

Polisen söker igenom en sjö i närheten av gården.

Polisens regionledningscentral uppger för Aftonbladet att polisinsatsen inte gäller någon ny pågående händelse utan handlar om en utredning kring en försvunnen person.

Josefine Perming Tengqvist, gruppchef på grova brott på polisen Västernorrland vill varken bekräfta eller dementera att söndagens polisinsats i Kramfors gäller den försvunna kvinnan.

– Jag kommer inte kommentera någonting om ärendet i dag. Det är åklagarlett och åklagaren kommer att delge ytterligare information imorgon måndag, säger hon till Aftonbladet under söndagseftermiddagen.

Följ ämnen i artikeln