Hel familj kan ha mördats i arvstvist

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

En fransk familj med två barn försvann spårlöst.

Nu har polisen gripit ex-svågern till pappan.

Mannen har erkänt att han mördat sina fyra släktingar samt styckat och bränt kropparna.

En arvstvist misstänks vara motivet.

1 av 4 | Foto: HANDOUT / POLICE JUDICIAIRE
Familjen Troadec.

Plötsligt var familjen Troadec borta: Pappa Pascal, 49, mamma Brigitte, 49, samt barnen Sébastien, 21, och Charlotte, 18.

Huset tycktes de ha lämnat brådstörtat, med smutsig disk, surnad mat och blöta kläder i tvättmaskinen. Det som saknades var sonen Sébastiens bil.

Det var den 17 februari som alla livstecken upphörde.

Vad hade hänt familjen i Orvault, utanför Nantes, i västra Frankrike?

Polisen startade en förundersökning om mord, kidnappning och olaga frihetsberövande sedan man hittat omfattade blodspår i bostaden och garaget från tre i familjen. Någon hade försökt att torka bort en del av blodet.

Utanför kuststaden Brest, 30 mil från hemmet, hittades ett par byxor med id-handlingar tillhörande dottern Charlotte av en joggare.

Nyligen återfanns bilen, i hamnen i Saint-Nazaire. I bilen hittades blodspår.

Guldarv ledde till arvstvist

Till en början misstänktes sonen Sebastien ha mördat sin familj.

Efter försvinnandet förhördes två släktingar - systern till pappan i familjen samt hennes ex-make. De var frånskilda med levde samman. Då fanns inga misstankar mot paret.

Men med DNA-analys kunde blod från ex-svågern i bilen identifieras.

Paret greps i söndags.

Mannen har nu erkänt att han slagit ihjäl familjen, enligt TT-AFP.  Ett guldarv ska ha lett till en arvstvist i släkten, vilket misstänks vara motivet.

– Det här är ett fall som går helt utanför allt annat vi tidigare sett, sa åklagaren Pierre Sennès vid en presskonferens i måndags.

Ex-svågern hade åkt hem till familjen kvällen den 16 februari för att spionera. När de sov tog han sig in i huset för att leta efter en nyckel. Paret vaknade och pappan gick ned till undervåningen beväpnad med en kofot, uppger Le Monde.

De två männen började slåss. Det slutade med att mannen först slog ihjäl pappan, Pascal, med kofoten, därefter modern, Brigitte, och sedan de båda barnen.

Hjälpte honom städa ur bilen

På morgonen for han hem till Brest och erkände för sin ex-fru att han hade mördat hela familjen.

På kvällen åkte han tillbaka, släpade in kropparna i Sébastiens bil och åkte hem. Under några dagar styckade han kropparna. Vissa kroppsdelar brände han upp, andra grävde han ned.

Hans ex-fru hjälpte honom att städa ur bilen.

Den 46-årige mannen är nu misstänkt för fyra fall av mord samt brott mot griftefriden och hans ex-fru för skyddande av brottsling och medhjälp till brott mot griftefriden.

Kroppsdelarna har ännu inte återfunnits.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN