Man anhållen efter sexuella ofredanden i Kungsbacka

Publicerad 2022-08-30

En man i 20-årsåldern har under dagen anhållits för åtta fall av sexuella ofredanden mot barn i Kungsbacka.

Polisen har sedan i maj utrett ärendet efter flera anmälningar i kommunen.

– Vi har ägnat oss åt den här utredningen med stor kraft och i dag tog vi ett steg framåt, säger lokalpolisområdeschef Krister Adolfsson.

En man i 20-årsåldern har anhållits misstänkt för åtta fall av sexuella ofredanden mot barn i Kungsbacka. Han är även misstänkt för försök till våldtäkt mot barn.

Polisen har den senaste tiden vidtagit flera åtgärder för att utreda flera anmälningar om sexuella ofredanden och försök till våldtäkt mot barn i kommunen.

Mannen hämtades in till förhör under tisdagen och har nu anhållits av åklagare.

– Jag kan inte kommentera när den här personen blev intressant för oss. Men vi har ägnat oss åt den här utredningen med stor kraft och i dag tog vi ett steg framåt, säger lokalpolisområdeschef Krister Adolfsson.

Tidigare under dagen anmäldes ännu ett fall av ofredande vid en skola i Kungsbacka. Den anmälan har inte kopplats ihop med mannen i 20-årsåldern.

– Den anmälan tittar vi på men kan inte koppla till den här personen, säger Krister Adolfsson.

Brott mellan maj och augusti

De åtta fall av sexuellt ofredande mot barn som mannen är misstänkt för sträcker sig över en tidsperiod mellan maj och augusti.

– Vi kommer att vidta ett antal utredningsåtgärder, bland annat kommer det att hållas fler förhör. Vi får se vad det ger, säger han.

Polisen har fått in fler anmälningar om sexuellt ofredande och försök till våldtäkt under våren och sommaren.

– Ett antal har vi kunnat avskriva, det vill säga att det inte rör sig om brott. I en del ärenden har vi konstaterat att inget har hänt, säger Krister Adolfsson.

Polisen utesluter inte att mannen i 20-årsåldern kan bli misstänkt för flera brott i takt med att utredningen fortsätter.

– Jag kan inte kommentera det, men det är naturligtvis en möjlighet.

Följ ämnen i artikeln