Tidigare misstänkt för mordet på Kjäll, 57 släpps

Ebba Thornéus

Publicerad 2021-11-09

Kjäll Gustavsson, 57, ingrep när två maskerade rånare klev in på restaurangen – något som ledde till hans död.

En man i 20-årsåldern som suttit häktad misstänkt för brottet har nu släppts.

Förundersökningen kommer dock att fortsätta, uppger Åklagarmyndigheten.

Det var den 14 december 2019 som Kjäll Gustafsson, 57, dödades när han försökte stoppa flera maskerade rånare på restaurang Ströget i Gislaved.

Kjäll hade åkt från Halmstad från Gislaved för att äta julbord tillsammans med några vänner när två maskerade rånare in på restaurangen.

I samband med att rånarna försökte hota till sig kontanter och få personalen att öppna kassaskåpet ingrep Kjäll mot rånarna och blev då knivhuggen till döds.

Kjäll ingrep när gärningsmännen gav sig på personalen, enligt vittnen.

Inte längre misstänkt

Den 22 september 2021 frihetsberövades en man i 20-årsåldern på sannolika skäl misstänkt mordet, men under måndagen beslutade chefsåklagare Klas Lorefors att häva häktningen av mannen, som inte längre är misstänkt för brott.

”De nya spår och uppgifter som inkommit i ärendet under våren/sommaren 2021, vilka föranledde ovan nämnda frihetsberövande, är numera väl utredda. Mannen som varit frihetsberövad i ärendet är inte längre misstänkt för de aktuella brotten” uppger Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Vidare skriver man att förundersökningen fortgår men att det för närvarande inte finns någon utpekad misstänkt gärningsperson för brotten som förutom mord innefattar misstankar om försök till mord och försök till rån.

Tidigare har även en 24-årig man suttit anhållen misstänkt för mordet, vilket Aftonbladet har rapporterat om.