Läs Dennis brev till broderns mobbare

Publicerad 2014-10-20

Dennins Kindbom och Linus Månsson.

Dennis Kindbom, 32, fick nog av att hans lillebror Linus blev mobbad.

I ett öppenhjärtigt brev på Facebook uppmanar han folk att agera.

– Jag tänker på Linus varje dag, alla i familjen känner sig ledsna över hur han har det, säger Dennis Kindbom till Aftonbladet.

"Det här är min lillebror. Han heter Linus. Linus är fjorton år gammal. Linus är en väldigt glad person, utåt sett. Men för oss som känner honom så vet vi att han egentligen inte alls är särskilt glad. Linus är mobbad, ensam och utstött i skolan."

Så inleder Dennis Kindbom, 32, från Oskarström sitt öppna brev som redan har delats tusentals gånger på Facebook. I brevet berättar han om sin lillebror Linus Månsson som mobbades under åtta år –från förskoletiden tills att han började på högstadiet.  Något som har satt djupa spår i Linus, enligt Dennis Kindbom.

"Skriver med klump i magen"

I det öppna brevet beskriver han situationen: "Under det första året på högstadiet så hade Linus redan hunnit bli utfryst och lämnad ensam av i stort sett alla sina klasskompisar. Och här står vi nu, åtta år efter helvetet började för min älskade lillebror, och ingenting har förändrats. Förutom att Linus har blivit äldre, han har blivit väldigt osäker och har ett självförtroende som är i botten. Det är med tårar i ögonen och en stor klump i magen som jag skriver detta."

– Jag vet inte hur mobbad han är i dag men han är utstött och ensam. De behandlar honom som luft. När jag har hämtat honom på skolan så går hans kompisar alltid i grupp, men Linus kommer själv. Det gör så jäkla ont att se, säger han.

Kritiserar skolan

I brevet riktar Dennis Kindbom också skarp kritik mot hur skolan har agerat. Trots flera möten med skolledning och lärare fortsatte mobbningen: "Åren gick och det blev bara värre och värre, ingenting hände, ingenting som gjorde att mobbningen upphörde helt i alla fall."

Dennis Kindbom fick idén till brevet efter att ha ätit pizza med sin lillebror i förra veckan. Tidigare har Linus inte berättat om hur han egentligen har haft det.

– Men då förklarade han hur man mådde, och det var precis som alla redan trodde, säger Dennis Kindbom.

Har du fått några reaktioner från personen som mobbade din bror?

– Nej, personen som har mobbat Linus har redan förstört så mycket, så jag tror inte att han bryr sig om det här.

Efter att ha fått klartecken från sin lillebror satte han sig ner och skrev. Brevet, som avslutas med en uppmaning om det är dags för folk att börja agera mot mobbning, har redan delats över 7 500 gånger.

Dennis Kindbom