Glittrande drömmar

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-19

Pacific! inspireras av havets lugn

Pacific! består av Björn Synneby, som också spelar i garagerockbandet Whyte Seeds och med El Perro del Mar, och Daniel Högberg, som närmast kommer från londongruppen New Skin.

Skimret som ligger över havet.

Det vill electroduon Pacific! fånga i sin musik.

– Det blir lätt flummigt men jag vill tränga in i kärnan i det som kallas romantik, säger sångaren Björn Synneby.

Med låttitlar som ”Love isn’t always on time” och ”Runway to elsewhere” skvallrar killduon Pacifics! nya skiva om kärlekslängtan och drömmar om nya, bättre världar.

– Vi började skriva låtar mest för att ha något roligt att göra tillsammans. Det var inte självklart att vi skulle ha ett band, säger Daniel Högberg.

I sitt ”högkvarter”, en lokal i centrala Göteborg, fikar, snackar och spelar de in låtar. Och efter några år har en platta tagit form. De går med på att den är romantisk. Modernt romantisk.

– Vi kan ju inte räkna kvantsteg i atomer men det finns någonting vetenskapligt i vad som händer när man tittar in i ögonen på en tjej som man älskar, som är värt att beskriva, säger Björn Synneby.

Namnet Pacific! kommer av den stora inspirationskällan, havet.

– Det är det där göteborgska, att drömma sig bort över havet. Vi gillar också amerikansk västkustmusik som Beach boys, säger Daniel Högberg.

– Stora hav har en sådan skön, lugnande inverkan på människor. Inte som i London där alla är kaxiga hela tiden, säger Björn Synneby.

Ni känns också ganska lugna?

– Ja, du får inga korta, rappa svar från oss. Vi har precis gjort fyra omtagningar på DN:s webb-tv. De ville ha ”mer energi”. Javisst, sa vi och försökte prata lite snabbare, ha ha.