I dag möts de igen

Publicerad 2012-04-23

Mor och dotter bittra fiender efter trissvinst

I dag möts mamman och dottern i rätten för att göra upp om Trissmiljonerna. Terecia hävdar att hon köpte lotten – mamma Marie-Louise hävdar att hon inte ville vara med i tv-soffan av rädsla för att hennes bostadsbidrag skulle dras in. Marie-Louises advokat Björn Lindmar bedömer att hon har en stor chans att vinna.

Här är Marie-Louises taktik för att vinna mot dottern Terecia.

I dag möts de i rätten för att göra upp om trissvinst­en som har gjort dem till bittra fiender.

– Vi hade inte dragit igång processen om inte jag hade bedömt att det finns en god chans att vinna, säger ­Marie-Louise advokat Björn Lindmar.

Björn Lindmar.

För drygt ett år och 120 000 kronor sedan skrapade 35-åriga Terecia fram storvinsten i TV 4:s studio.

Hon vann 10 000 kronor i månaden i 25 år och i publiken applåderade hennes mamma Marie-Louise, 59.

I dag talar de inte längre med varandra. Terecia, som bodde granne med sin mamma i Karlskrona, har flyttat längre bort.

– Det är slut på vänskapen för evigt, har Terecia sagt till Aftonbladet.

Rädd om bidraget

Redan i december hölls de förberedande förhandlingarna i Karlskrona tingsrätt. Då försökte rådman Lise-Lott Bäckström förmå dem att dela på vinsten. Men det var ingen av dem intresserade av.

– Det var min lott, inte fan är jag nöjd med det, sa Marie-Louise efter förhandlingen.

Marie-Louise säger att hon köpte lotten. Terecia skulle bara skrapa den för att inte mammans bostadsbidrag skulle dras in om drömmen blev sann.

Tvivlade inte

Svenska Spel har aldrig tvivlat på att det var Terecias lott. Och mamma ­Marie-Louise tycker att Svenska Spel har agerat rätt utifrån vad de har känt till. Hennes advokat Björn Lindmars taktik är i stället att fokusera på det som föregick själva dragningen i tv – de menar att Marie-Louise och Terecia då hade en överenskommelse och att pengarna skulle gå till mamman.

– Dottern har felaktigt iträtt sig rollen som vinnare, säger han.

I rätten hoppas de att ­Marie-Louise berättelse ska räcka som bevisning.

”God chans”

– Man ska alltid vara ödmjuk och klar över att man kan förlora. Men vi hade inte dragit igång processen om inte jag hade bedömt att det finns en god chans att vinna, säger Björn Lindmar.

Terecias advokat Eric Widner:

– Jag har hela ­tiden varit väldigt tydlig. Min klient är rätt innehavare av vinsten och det kommer vi att visa i rätten, säger han.

Terecia har ställt upp på intervjuer i Aftonbladet tidigare. Nu vill varken hon ­eller mamman säga något före förhandlingarna.

– Jag kommenterar inget, ni får ta det på måndag, ­säger Marie-Louise till ­Aftonbladet.

Kan komma överrens

Björn Lindmar har tidigare antytt att han och mamman är intresserade av att förhandla. I helgen ringde han Terecias advokat. Ingen av dem vill kommentera vad som sades – men eftersom rättegången blir av kom de inte överens.

– Men man kan komma överens även innan eller under huvudförhandlingen i den här typen av tvister. Jag tror aldrig att man ska stänga några dörrar, säger Eric Widner.

I dag möts mor och dotter för att göra upp i rätten.