Nyckeln till ett lyckligt förhållande? Ha sex max en gång i veckan

Publicerad 2015-11-19

Tror du att sex ofta gör dig lyckligare? Enligt en ny studie tror du fel. Forskare har nämligen kommit fram till att lyckonivåerna är som högst hos partners som har sex en gång i veckan.

I en studie gjord på över 30 000 personer har forskare kommit fram till att lyckonivåerna ökar hos par som har sex en gång i veckan.

– Även om lycka tidigare har förknippats med att ha sex ofta så visade det sig att det inte stämmer när det kommer till att ha sex mer än en gång i veckan, säger Amy Muise, forskningsledare från Toronto-universitetet i Mississauga, enligt brittiska Telegraph.

Stagnerar vid en gång i veckan

Studien visar att lyckonivåerna hos personer i förhållanden inte ökar om de har sex oftare än en gång i veckan.

– Forskningen visar att det är viktigt att underhålla ett intimt band med din partner, men du behöver inte ha sex varenda dag så länge som ni behåller den förbindelsen, säger Muise.

Forskningsresultatet är en sammanställning av flera olika studier gjorda på totalt 30 000 personer under 40 års tid. I en av studierna tittade forskarna på generell lycka kopplat till hur ofta 25 000 amerikaner hade sex. Studien gjordes på 11 285 män och 14 225 mellan 1989 och 2012.

Samma resultat oavsett ålder

Forskarna gjorde även en nätbaserad undersökning med 335 personer som levde i distansförhållanden och resultatet blev det samma.

En tredje studie analyserade resultat från en studie på över 2 400 gifta par, gjord över 14 års tid.

Resultatet, att lyckonivåerna stagnerar vid sex en gång i veckan gällde för alla åldersgrupper och både män och kvinnor. Forskarna menar dock att det främst gäller personer i förhållanden och inte för singlar, då det är en rad faktorer som spelar in.

Följ ämnen i artikeln