Många döda i moskéattack i Jemen

Uppdaterad 2015-09-03 | Publicerad 2015-09-02

Minst 20 personer dödades i två självmordsattacker mot en moské i Jemens huvudstad Sanaa, medan två hjälparbetare från Röda Korset mördades norr om staden.

Terrorattackerna genomfördes tätt inpå varandra i norra delen av huvudstaden direkt efter skymningsbönen. Den första attacken, där en man med sprängämnen i ett bälte tog sig mot moskébesökare för att spränga sin laddning, följdes av ytterligare en självmordsbombare. Den andra attacken genomfördes med ett fordon fyllt med sprängämnen. Bilen körde mot de många som samlades för att hjälpa sårade efter bombdådet.

Dödstalet steg snabbt efter dåden.

Röda Korset bekräftade på onsdagen att två hjälparbetare från organisationen hade mördats av en gärningsman norr om huvudstaden.

- Två av våra kollegor sköts ihjäl i sin bil när de var på väg mot Sanaa, säger Adnan Hizam.

De färdades tillsammans med två andra anställda, som klarade sig oskadda, i en bil som var tydligt markerad med organisationens symbol.

- En av dem dog omedelbart medan den andra skadades allvarligt och togs till ett sjukhus som drivs av Läkare utan gränser, där han avled kort därpå, säger talespersonen Rima Kamal.

Den 25 augusti stormade beväpnade män Röda korsets kontor i hamnstaden Aden, vilket fick organisationen att tillfälligt stänga verksamheten.

TT

Följ ämnen i artikeln