Ny uppfinning: Glazone

Publicerad 2013-01-11

Kombinerar glass och pizza i ny maträtt

Ingen dumstrut.

Vesuvio, Quattro stagioni eller Calzone - numera i strut.

Dags Hofrats, 23, som uppfunnit pizzastruten berättar för tidningen Daily Mail om sin affärsidé:

– Jag litar alltid på magkänslan.

Italiensk mat associeras ofta till pizza, pasta och glass. Uppfinnaren Dags Hofrats, 23, bestämde sig för att kombinera två av dem - och vips var pizzastruten född.

"Äter en varje dag"

Dags Hofrats är den första personen i Storbritannien som säljer pizzor formade som glasstrutar

– Jag älskar dem, jag äter en varje dag, säger han till Daily Mail.

Pizzastrutarna kostar drygt 30 kronor (£2,70) och finns i nio olika varianter.

– De är väldigt lätta att äta. Struten är gjord av pizzadeg och med olika fyllningar, säger Dags Hofrats.

Han berättar att han googlade "galna affärsidéer" och hittade då pizzastruten. Nu går produkten åt som smör i solen utanför universitetet i Glasgow, där Hofrats står varje dag.

Fullskalig produktion

Efter att ha importerat råvaror från Italien och börjat tillverkningen fick han en utmaning av universitetet genom deras cateringfirma.

Utmaningen gick ut på att sälja 1 000 strutar på sex veckor. Något som Dags Hofrats klarade.

Nu kommer hans produkt att börja produceras i full skala i universitetets matsal som serverar upp till 16 000 studenter och 1 800 lärare.