Särskild händelse i Göteborg efter explosioner

TT

Publicerad 2023-08-31

Polisens tekniker arbetar efter explosion i området Olskroken där en explosion inträffat under natten mot torsdagen.

En särskild händelse har inletts av polisen i Göteborg efter två explosioner under natten till torsdagen.

– Det handlar om att vi vill frigöra resurser och att arbeta riktat mot de här händelserna, säger polisens presstalesperson Anna Hammarbäck till TT.

Detonationerna inträffade vid flerfamiljshus i stadsdelen Kortedala respektive Olskroken. Det första larmet kom till polisen klockan 01.04 och det andra bara tio minuter senare.

Under natten har ett intensivt utredningsarbete pågått där bland annat polisens nationella bombstyrka varit på plats. På morgonen inleddes även en särskild händelse i Göteborg med anledning av explosionerna, vilket Expressen var först att rapportera om.

Fönsterrutor ska ha krossats och bilar skadats. Men det finns inga uppgifter om personskador och händelserna rubriceras i nuläget som allmänfarlig ödeläggelse.

– Det är tidigt i utredningsarbetet men vi arbetar med informationsinhämtning och för att skapa trygghet på plats i området, säger Anna Hammarbäck.

Huruvida det finns någon koppling mellan de två detonationerna är något polisen tittar på. Även om det kan finnas kopplingar till den gängkriminella miljön.

Ingen person har i nuläget gripits.