Se bilderna på Gaza före och efter 7 oktober

Publicerad 2023-10-26

Hamas gick till chockattack mot Israel.

Som svarade med att bomba.

Se satellitbilderna från Gaza – före och efter 7 oktober.

Följ ämnen
Israel
Karameh, Gaza, den 10 maj 2023 – och den 21 oktober. Dra i pilen på bilden för att se skillnaden.

Tidigt på morgonen den 7 oktober inledde den terrorstämplade Hamas en militär operation mot Israel där över 1 400 människor dödades, enligt israeliska myndigheter. Däribland var många civila och barn. Dessutom kidnappades 200 personer som tros ha förts till Gaza.

Som svar har Israel inlett omfattande flygangrepp och beskjutningar av Gaza vilket medföljt att likväl civila som militära mål har träffats och tusentals dött.

Izbat i Beit Hanoun. Dra i pilen för att se skillnaden före och efter bombningarna.

Israel har tidigare utlovat att förgöra Hamas, något som åter kom på tal under FN:s säkerhetsråd i veckan.

– En total förstörelse ända ner till den sista medlemmen av Hamas, det är inte bara Israels rätt utan vår plikt, sade landets utrikesminister Eli Cohen på sammanträdet.

Den första bilden visar området Beit Hanoun i norra Gaza den 1 maj 2023. Nästa bild är från samma område den 21 oktober.

Enligt israeliska myndigheter har 7 000 mål inom Gaza beskjutits, samtidigt som medier i Gaza, enligt AA, rapporterar att över 12 000 ton sprängmedel har släppts över platser inne i Gaza-remsan.

Enligt UNRWA, FN:s hjälporganisation för palestinaflyktingar, har man dokumenterat 171 attacker mot sjukvårdsinrättningar, attacker som skett både i Gaza och på västbanken.

Beskjutningarna har medfört höga dödstal och siffran fortsätter att stiga. Hittills har över 6 000 människor dött uppger det Hamas-styrda hälsodepartementet i Gaza. Över 17 000 människor har skadats.

Följ ämnen i artikeln