Läkare misstänks för mordförsök – försökte knuffa man framför tåg

Publicerad 2023-01-07

Medborgarplatsens tunnelbanestation i Stockholm.

En läkare misstänks för att ha försökt knuffa ner en medresenär framför ett tåg på en tunnelbanestation i Stockholm.

Nu åtalas han för mordförsök.

Den 60-åriga läkaren misstänks för att i höstas ha gått till attack mot en manlig medresenär på tunnelbanestationen Medborgarplatsen i Stockholm.

Läkaren ska ha knuffat mannen i riktning mot tågspåret samtidigt som ett tåg ankommit till stationen. Men mannen ska ha agerat snabbt på attacken och gjort motstånd.

– Han lyckades parera det och undvek att hamna på spåret, säger Towe Hägg, presstalesperson på polisen till Strengnäs Tidning.

Polisen: Den misstänkta var påverkad

Mannen, som är i 30-årsåldern, larmade själv polisen efter händelsen – och polisen grep den misstänkta läkaren på plats.

Enligt det åtal som nu väcks fanns det ”fara för att brottet skulle fullbordats” och det var endast 30-åringens motstånd som undvek att han hamnade framför tåget.

Mannen som blev knuffad ”lyckades parera” knuffen och hamnade inte på spåret.

Vid gripandet uppfattade polisen att läkaren, som tidigare dömts för grovt rattfylleri, var påverkad.

– Det verkar som att gärningspersonen kan ha varit påverkad av något. Mer info än så har jag inte, sade Rebecca Landberg, presstalesperson vid polisen, till lokaltidningen Mitt i.

På grund av läkarens allmänstillstånd beslutade polisen att senarelägga delar av brottsutredningen.

– Man kommer att fördröja förhöret för att försäkra sig om att han förstår vad vi säger, sade Towe Hägg till Strengnäs Tidning då.

Männen ska tidigare inte ha haft någon form av relation till varandra och än är motivet till det påstådda attacken oklart. Läkaren åtalas nu för mordförsök, mot sitt nekande.

Följ ämnen i artikeln