Här är världens största krokodil

Publicerad 2012-07-02

1 000 kilo Monsterkrokodilen är en riktig baddare.

Det över sex meter långa och drygt ett ton tunga monstret Lolong är världens största krokodil i fångenskap.

Guinness rekordbok offentliggjorde rekordnyheten i söndags.

– Han är uppkallad efter en person från regeringen som dog när han reste hit för att hjälpa till att fånga krokodilen, säger Edwin Cox Elorde, som deltog i infångandet av besten, till AP.

Monsterkrokodilen, som väger 1 075 kilo och är 6,17 meter lång, fångades i provinsen Agusan del Sur i Filippinerna i september i fjol. Sedan dess har han varit en stor turistattraktion i byn Bunawan där man i helgen firade rekordet, rapporterar Huffington post.

Det tidigare rekordet hölls av en saltvattenkrokodil på 5,48 meter som fångades i Australien.

100 personer deltog

Rekordet togs emot med blandade känslor av byborna i Bunawan.

– Vi är väldigt stolta för det bevisar vår rika biologiska mångfald men samtidigt är vi rädda eftersom Lolong sannolikt inte är den enda stora krokodilen, säger Edwin Cox Elorde, invånare i Bunawan, till nyhetsbyrån AP.

Lolong fångades med specialgjorda fällor och omkring 100 personer hjälptes åt med att dra upp monsterkrokodilen på land.

Utbredd rädsla

Trots infångandet av Lolong är lokalbefolkningen fortfarande rädda för att fiska i området. De fruktar att det finns ännu större krokodiler. 2009 blev en ung flicka dödad i en krokodilattack. En fiskare försvann också under mystiska omständigheter. Flera vattenbufflar har också tagits av krokodiler i strandkanten.

Myndigheterna har efter fångsten av Lolong upprättat en jägargrupp som ska söka efter fler stora krokodiler i området.