Arlene Castro: Jag är helt förkrossad

Uppdaterad 2013-05-10 | Publicerad 2013-05-09

Ariel Castro, 52, misstänks ha kidnappat och våldtagit sin dotters bästa vän.

– Jag är bara så hemskt ledsen. Jag vill verkligen träffa dig Gina, säger dottern Arlene Castro i en tv-intervju.

Arlene Castro var Gina DeJesus bästa vän och troligtvis den sista som såg henne innan försvinnandet.

I en känslosam intervju med den amerikanska tv-kanalen ABC News träder hon fram för första gången sedan kidnappningstragedin i Ohio blev känd för hela världen.

– Jag är besviken, jag skäms och är helt förkrossad över hela situationen, säger hon i intervjun.

Arlene framhåller i programmet att hon aldrig var särskilt nära sin pappa och ska heller aldrig ha upplevt eller sett några våldsamma sidor hos sin far. Senast hon pratade med honom var i slutet på förra månaden.

”Jag ber om ursäkt”

I programmet säger hon att hon inte hade några som helst misstankar om vad som skedde i hennes fars hus.

– Jag är bara så hemskt ledsen. Jag vill verkligen träffa dig Gina, och jag vill att du ska träffa mina barn. Jag ber om ursäkt för allt, säger hon och torkar bort tårarna.

Lurade in Gina i bilen

I tv-programmet America's most wanted från 2005 berättar Arlene Castro att de gick tillsammans från skolan den dagen Gina försvann. Innan de skildes åt ringde Arlene sin mamma och frågade om hon fick följa med Gina hem.

– Hon gav mig 50 cent så att jag kunde ringa min mamma. Men mamma sa nej. Så då sa vi hej då till varandra och hon gick därifrån, säger Arlene Castro i tv-programmet.

Enligt uppgift till tv-kanalen 19 Action News ska Ariel Castro vid kidnappningen ha lurat Gina DeJesus att Arlene väntade på henne i huset.