Fortsatt stor sökinsats efter äldre kvinna

TT

Publicerad 2020-10-31

Polis och anställda inom Försvarsmakten söker efter den försvunna kvinnan utanför Örebro. Arkivbild.

Den stora sökinsatsen utanför Örebro efter en kvinna i 80-årsåldern, som har varit försvunnen sedan torsdagskvällen, pågår fortsatt under natten.

– Vi kommer att jobba dygnet runt tills vi hittar henne, säger Torbjörn Roos, vakthavande befäl vid polisen.

Kvinnan ska ha kört fast med sin bil på en mindre väg och hade vid 03-tiden under natten mot lördag fortfarande inte hittats.

Hon var på väg från Örebro till hemmet i Fellingsbro, mellan Örebro och Arboga, och ska ha förirrat sig in på en mindre väg där hon kört fast. Natten mot fredag ska hon ha övernattat i sin bil.

– När det ljusnade kunde hon berätta i mobilen att hon såg åkrar och ett jakttorn. Sedan dog batteriet och vi har inte kunnat spåra henne, sade polisens presstalesperson Lars Hedelin till TT på fredagen.

Hon uppgavs då ha varit frusen och inte ha någon mat.

Under dagen och även natten mot lördag var det dimmigt i området, vilket försvårar sökarbetet, där polisen fått hjälp av Försvarsmakten med sökarbetet. Sökandet med drönare har dock fått avbrytas under dygnets mörka timmar.

Sökområdet är stort men under natten riktades insatsen mot ett område söder och sydost om Fellingsbro. Att hon vid senaste kontakten befann sig vid en väg är positivt, enligt Torbjörn Roos, då det avgränsar sökområdet.

– Om vi hittar hennes bil är det ju bra för då borde vi hitta henne också, säger han.