Återförenat par – en ljusglimt i helvetet

TT-AFP

Publicerad 2018-10-02

Ytterligare två jordbävningar har drabbat Indonesien. Bilden är från katastrofen på ön Sulawesi i förra veckan. Arkivbild.

Katastrofscener fortsätter att utspela sig i Indonesien. Ytterligare två jordbävningar har drabbat landet och hittills har 1 234 dödsfall bekräftats.

Men för 38-årige Azwan finns trots mardrömmen fortfarande en strimma hopp.

Hans fru Dewi har hittats vid liv, efter att hon svepts med av den kraftfulla tsunamin.

– Jag är så lycklig, så känslosam. Tack gud att jag fick se henne igen, säger Azwan till AFP.

Tårarna strömmar ner för hans kinder medan han berättar hur han sökt efter sin fru på gatan, hos polisen och bland liken på bårhuset.

– Det var så många kroppar. Det var så rörigt. På terrassen, inomhus, staplade på varandra, berättar han.

Frun Dewi var på stranden när marken började skaka och hon drogs med av vågen. Till när hon återfått medvetandet hörde hon personer skrika "Tsunami! Tsunami!".

I söndags, precis när Azwan var redo att "acceptera guds öde", dök Dewi haltande upp vid deras hem.

– Det var ren eufori. Alla våra släktingar stod och kramades och grät, säger Azwan.

Det var i fredags som ett jordskalv av magnituden 7,5 inträffade på ön Sulawesi, vilket följdes av en tsunami som svepte in med flera meter höga vågor. Natten mot tisdagen skedde ytterligare två skalv, det ena med en magnitud på 5,9 och det andra med magnituden 6,0.

Hittills har 1 234 människor bekräftats döda men antalet kommer att öka i takt med att flera kroppar grävs fram ur rasmassorna. FN uppskattar att 191 000 personer, varav ungefär 46 000 barn, är i akut behov av hjälp.