Brittisk gangster hotade på Facebook

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-31

Spred skräck bland sina fiender

Colin Gunns Facebook-sida stängdes ner i fredags.

Brittiske gangsterkungen Colin Gunn använde Facebook för att hota sina fiender.

Trots att han sitter på ett av fängelse av högsta säkerhetsklass.

Colin Gunn, 42, beskrivs som en av Storbritanniens farligaste brottslingar och avtjänar ett 35-årigt straff för att ha beordrat mordet på ett äldre par.

Skrämt och hotat

De senaste två månaderna har han dock fritt kunnat ha kontakt med upp till 565 "vänner" på den sociala nätverkssajten Facebook och kunnat uppdatera sin sida i princip dagligen. Troligen genom en mobiltelefon, skriver brittiska tidningen Sunday Times.

Gunn har använt Facebook för att skrämma och hota sina fiender.

"En dag kommer jag hem och jag kan knappt bärga mig tills jag kan titta vissa människor i ögonen och se skräcken där", skriver han i ett av sina inlägg. I ett annat: "Det känns skönt att ha ett forum där jag kan tala om hur jag mår, några av er kan vänta er en rejäl omgång, några har svikit mig ordentligt och kommer att namnges och hängas ut, j**** råttor."

"Fick lov från fängelset"

Enligt Sunday Times hävdar Gunn att han fick lov av fängelseledningen att skapa sitt Facebook-konto. En talesman vid justitiedepartemenetet säger dock till tidningen att sociala nätverkssajter är förbjudna i fängelser och att Gunn inte hade tillstånd till ett sådant konto.

Gunns Facebooksida stängdes ner i fredags, uppger Sunday Times.