Öppnade eld - på universitetet

Publicerad 2014-06-06

Flera personer har skadats i en skjutning i Seattle, USA.

En person ha dött av sina skador.

Skjutningen ska ha inträffat på ett universitet.

– Jag såg pölar av blod på golvet, säger ett vittne till tv-kanalen KiroTV.

Den lokala tv-kanalen King5 rapporterar att flera personer har skjutits vid Seattle Pacific University i USA.

Enligt nyhetsbyrån AP ska en 20-årig man ha dött av sina skador.

På tv-bilder syns räddningspersonal och polis som tar hand om chockade elever. Utanför en byggnad står flera bårar uppradade.

Oklart hur många som skadats

Tre personer, alla i 20-årsåldern, vårdas på sjukhus för skottskador. Tillståndet för en av de skjutna, en 20-årig kvinna, uppges vara kritiskt.

Lokala medier rapporterade initialt att två misstänkta gärningsmän gripits. Senare uppger polisen att det endast handlar om en misstänkt skytt, som var beväpnad med ett hagelgevär. Mannen ska inte ha varit student på skolan, uppger polisen under en presskonferens tidigt på fredagsmorgonen, svensk tid.

Kristen skola

Enligt ett vittne som KiroTV talat med ska skytten kommit in i en byggnad och öppnat eld – utan att säga ett ord. När han laddade om sitt skjutvapen ska han ha övermannats av en student på skolan, uppger polisen under en presskonferens. Andra studenter hjälpte till att hålla fast den misstänkta gärningsmannen tills polisen anlände.

Ögonvittnet Birana Clarke säger till CNN att de första skotten lät som "heliumballonger som small".

– Jag trodde att någon av mina lärare demonstrerade något. När jag gick ner i korridoren mötte jag en klasskamrat som sprang i panik och sa att någon hade blivit skjuten, säger hon.

Seattle Pacific University är en kristen skola och har 4 000 elever.

"Tragisk stund för USA"

Nattens skolskjutning inträffade bara två veckor efter att en 22-årig man dödade sex personer på ett universitet i Santa Barbara, Kalifornien.

– Ännu en gång har epidemin av skjutningar i USA drabbat Seattle. Det här är en tragisk stund för Seattle och en tragisk stund för USA, säger Seattles borgmästare Ed Murray under en direktsänd presskonferens.