Hamnade under lastbil – bilförare skadad

Publicerad 2015-07-14

Polisen: "Flera personer fastklämda"

En personbil körde på en lastbil på E18 i Västerås på tisdagen.

– En är skadad och transporterad till sjukhus, säger Thomas Reichert, räddningstjänstens insatsledare.

Flera bilar krockade till följd av olyckan, uppgav polisen.

Personbilen körde in i baken på lastbilen på E18 vid Talltorpsmotet i Västerås. Larmet kom klockan 13.23 och räddningstjänst, polis och ambulanser ryckte ut till platsen.

Polisens ledningscentral i Västmanland visste då inte hur många bilar som varit inblandade i olyckan och uppgav att flera bilar hade kört in lastbilen efter olyckan.

Flera personer skulle vara fastklämda, enligt polisens uppgifter från SOS Alarm.

"Otrolig tur"

Enligt räddningstjänsten har bilföraren som kört in i lastbilen blivit skadad. Bilen hamnade under lastbilen och kvaddades helt. Passagerarplatsen blev mosad.

– En är skadad och transporterad till sjukhus, skadeläget okänt. Han har kört in i en lastbil bakifrån. Det är omfattande skador på bilen, den har gått in under lastbilen. Det var en otrolig tur att ingen satt på passagerarplatsen, säger Thomas Reichert, insatsledare vid räddningstjänsten i Västerås.

Stopp i trafiken

Enligt Thomas Reichert har bara lastbilen och personbilen varit inblandade i olyckan. Det är dock möjligt att den orsakade mindre kollisioner längre bak i bilkön.

– Om det inte blev kökrockar längre bort, säger han.

Efter olyckan stoppades trafiken i västergående riktning medan bilarna dirigerades om på alternativa vägar. Vid klockan 14.10 meddelade polisen att fordonen bärgats och att trafiken skulle släppas på igen.

Följ ämnen i artikeln