Misstänks för 11 kvinnomord

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-13

Mänskliga kvarlevor har hittats i en trädgård i Storbritannien.

Polisen misstänker att det är resterna av Dinah McNicol som försvann 1991.

En dömd mördare är misstänkt för dådet. En man som enligt polisen kan ha mördat minst 11 kvinnor.

Dömd för mord Peter Tobin dömdes för att ha våldtagit och mördat Angelika Kluk i Glasgow 2006. Nu tror polisen att fler kvinnor har fallit offer för honom.

Peter Tobin, 61, är redan dömd till 21 års fängelse för våldtäkten och mordet på den studerande 23-åringen Angelika Kluk i Glasgow 2006.

Domaren Lord Menzies sa när domen föll att Tobin var "en ond man" och att det Tobin gjorde mot Angelika Kluk var "omänskligt" och "tragiskt", rapporterade BBC när domen föll.

Nu misstänker polisen att Tobin kan ha mördat "minst elva kvinnor" under tiden som Tobin reste genom Storbritannien och försörjde sig på tillfälliga jobb, rapporterar Sky News.

I trädgården

I Peter Tobins gamla trädgård i Margate, Kent, har man hittat mänskliga kvarlevor. Polisen kommer genomföra en rättsmedicinsk undersökning av kvarlevorna samtidigt som genomgången av fyndplatsen fortsätter.

Polisen misstänker att kvarlevorna är vad som finns kvar efter den 18-åriga Dinah McNicol som försvann efter att ha liftat från en musikfestival i Liphook, Hampshire, i augusti 1991.

Hon och en manlig vän fick skjuts till en bensinstation i Hampshire. De fick sedan lift därifrån med en annan man. Dinah McNicols vän släpptes av nära Reigate, Surrey.

Vill dö i frid

Dinah fortsatte ensam färden tillsammans med mannen. Efter det försvann alla spår och varken föraren eller bilen kunde spåras.

– 99 procent av mig tror att hon har blivit mördad. Men det finns en procent kvar av mig som helt enkelt inte vet. Jag vill få dö i frid, i förvissning om vad som hände min dotter, säger Dinahs pappa Ian McNicol till Sky News.

Polisens taleskvinna uppger för tv-kanalen att myndigheterna fick information som ledde dem till huset som Peter Tobin tidigare bodde i.