Uppgifter: Här hittas flyktbilen efter fritagningen

Publicerad 2023-04-16

Polisen jagar morddömde 17-årige Frunze Saghatelyan som fritogs i Södertälje i veckan.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har flyktbilen hittats i ett skogsparti i Södertäljeområdet.

Bilen, av märket Mercedes, var anmäld stulen.

17-årige Frunze Saghatelyan är internationellt efterlyst och jagas efter en fritagning i Södertälje i veckan. Han fritogs i samband med ett tandläkarbesök.

Han dömdes tidigare i år till sluten ungdomsvård för mordet på ordningsvakten Fredrik Andersson på Delta gym i Stockholm 2022.

Frunze Saghatelyan hade omhändertagits enligt LVU och var placerad på ett Sis-hem i väntan på att domen ska vinna laga kraft.

När han eskorterades ut från mottagningen av Kriminalvårdens transportörer sprang två mörkklädda, maskerade personer ut ur en svart bil.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har bilen, en svart bil av märket Mercedes, nu hittats i ett skogsparti i Södertäljeområdet. Bilen har anmälts som stulen.

Bilen som Frunze Saghatelyan färdades i efter fritagningen har hittats i ett skogsparti.

Uppgifter: Bevakar adresser

Aftonbladet har tidigare kunnat berätta att Frunze Saghatelyan kan ha fritagits för att begå nya dåd, enligt uppgifter. Nu bevakas adresser med kopplingar till ett kriminellt nätverk, enligt uppgifter.

Stockholmspolisen säger att man är på plats i samband med ett utredningsärende, men vill inte gå närmare in på vad det gäller.

– Jag kan bekräfta att vi har patruller på plats där. Det är ett utredningsarbete inom ramen för en utredning där det råder förundersökningssekretess, säger Helena Boström Thomas.

Har ni hittat en bil?

– Jag kan varken bekräfta eller dementera det.

Enligt uppgifter till Expressen är en av polisens teorier att 17-åringen fortfarande anses vara ”skyldig” ett mord till de som beställde mordet på Delta gym.

GW: kan vara utomlands

Fredrik Andersson var inte måltavlan utan istället var det en medlem ur mc-gänget Bandidos som var inne och tränade på gymmet samma dag.

Tidigare i veckan sa poliskällor till Dagens Nyheter att man tror att 17-årigen fortfarande befinner sig i Stockholmsområdet.

Kriminologen Leif GW Persson har sagt i TV4:s Nyhetsmorgon var han tror att Frunze Saghetaylan kan befinna sig.

– Jag tror att han är på väg hem men han är ännu inte hemma. Och var är hemma, ja i hans fall är det Armenien för han har dubbelt medborgarskap, säger Leif GW Persson i TV4:s Nyhetsmorgon och understryker att det är hans gissning.

Polisavspärrningar i skogen.

Följ ämnen i artikeln