SJ-personal barrikaderade sig i stationshus

Av: TT

Publicerad:
SJ:s personal barrikaderade sig i stationshuset i Umeå efter ilska från passagerare. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
SJ:s personal barrikaderade sig i stationshuset i Umeå efter ilska från passagerare. Arkivbild.

En försening i tågtrafiken i slutet av juli skapade så pass mycket ilska hos resenärer att tågpersonalen vid ankomsten kände behov av att barrikadera sig i stationshuset i Umeå, rapporterar SVT Nyheter Västerbotten. De anställda har nu anmält händelsen till Arbetsmiljöverket.

I anmälan till myndigheten beskrivs förloppet av tågpersonalen. Efter förseningen på 80 minuter på SJ:s tåg från Stockholm till Umeå ska passagerarna uttryckt sig hånfullt mot personalen på perrongen och en av resenärerna fick vad som beskrivs som ett raseriutbrott. Anledningen till tågilskan var att SJ inte kunde ordna ersättningstrafik från Umeå för flera av dem. Några av passagerarna ska därefter ha följt efter personalen till stationshuset.

”De slet i dörren och plingade på flertal gånger. Sedan stod de utför dörren. Vi stannade kvar två timmar innan vi vågade oss ut”, skriver tågpersonalen.

SJ uppger för SVT att förseningen berodde på att man tvingades vänta in ett mötande tåg som var försenat. Några av passagerarna som inte fick ersättningstrafik lyckades ordna taxi men övriga fick invänta nästa linjebuss för att ta sig till sina slutdestinationer i länet.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN