Liberalerna

Ny bottennotering för Liberalerna

Av: 

TT

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni tidigare i juni.
Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni tidigare i juni.

NYHETER

Kantar Sifos nya sammanvägning av flera opinionsmätningar bekräftar trenden för Liberalerna, som fortsatt ligger kvar under riksdagsspärren.

Liberalerna backade till 2,5 procent i SCB:s partisympatiundersökning i början av juni, och Kantar Sifos siffror är inte mycket bättre – i maj nådde L 2,7 procent av väljarstödet, en nedgång från 3,0 procent i april.

Det är partiets lägsta siffra sedan Svensk väljaropinion, en sammanvägning av flera partisympatimätningar som Kantar Sifo gör för Sveriges Radio Ekot en gång i månaden, inleddes för elva år sedan.

– Det är ju ett mycket lågt värde och man har inte lyckats komma i gång, oavsett de beslut man fattat, säger Sifos opinionschef Toivo Sjörén till radion.

Samtidigt ökar Centern från 8,8 till 9,3 procent.

– Det är ju ett styrketecken. Man har inte förlorat på det som många väljare har uppfattat som ett vägval, att eventuellt stödja (Stefan) Löfven som statsminister, säger Sjörén.

S minskar från 27,5 till 26,5 procent, en minskning som enligt Sjörén är för liten för att någon slutsats ska kunna göras. För övriga partier är förändringarna små.

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd! Handla SPF, munskydd och allt för sommaren hos MEDS.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Liberalerna