Följ med oss på resan

Uppdaterad 2014-05-20 | Publicerad 2014-05-13

Aftonbladets Carina Bergfeldt och Natanael Johanssson reser 752 kilometer – på 7 dagar

Carina Bergfeldt, reporter

Carina Bergfeldt (född 1980) är  reporter på Aftonbladet. Under hennes åtta år på tidningen har hon rapporterat om större nyhetshändelser från hela världen.

2012 tilldelades hon, som första kvällstidningsjournalist någonsin, Stora Journalistpriset i kategorin ”Årets Berättare” för sin 16 sidor långa text om massakern på Utøya.

Hon har bland annat rapporterat om bombdådet under Boston Maraton, kvinnors och barns utsatta situation i Afghanistan samt tillbringat en vecka i Texas där hon skildrade två avrättningar på Death Row.

I mars 2013 utsågs hon till ”Årets Stilist” av Språktidningen och tidningen Journalisten och vid sidan om journalistkarriären har Carina Bergfeldt även skrivit boken Fadersmord, om kvinnomisshandel. Boken är såld till 14 länder och uppföljaren släpps hösten 2014.

Mejla: carina.bergfeldt@aftonbladet.se

Följ på Twitter: https://twitter.com/carinabergfeldt

Natanael Johanssson, fotograf

Natanael Johansson (född 1990) är fotograf på Aftonbladet.

Han har arbetat på tidningen sedan årsskiftet 2014.

Natanael belönades med andra pris i kategorin Bildreportage utland i Årets bild 2014. Där vann han med sitt bildreportage om en svensk missionär i Tanzania.

Natanael har tidigare studerat bildjournalistik på Nordens Fotoskola och innan det studerade han foto på fotoskolan Viebäck. Han är en fotograf som brinner för att fotografera och dokumentera olika människor.

Mejla: natanael.johansson@aftonbladet.se

Följ på Twitter: https://twitter.com/Nat_Johansson

Följ på Instagram: http://instagram.com/natanaeljohansson

Följ ämnen i artikeln