Partykärleken ljög om numret

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-08-17

Detta är en kommenterande text. Analys och ställningstaganden är skribentens.

I flera av mina jobb får jag frågor om kärlek, sex och ­relationer. De flesta är ganska lika och handlar om hur man ska få ­killen eller tjejen man vill ha. Men ibland kommer det små guldkorn som är så söta att jag inte kan låta bli att dela med mig av både fråga och svar:

”Hejsan! Jag var på Kreta i juli i år, där jag träffade en kille. Vi bytte nummer, han bor i Borås och jag i Göteborg.

Han sa att han hette Simon och det har jag trott hela tiden, så klart. Vi har aldrig pratat i telefon, bara mailat och hörts via sms.

Lite ’partykär’ som jag är har jag ett par gånger ringt honom men lagt på direkt?...?för personen som svarar säger ’Jocke’!?

Jag bad min väninna att försöka, och hon fick ett likadant mottagande: ’Jocke’.

Kan det vara så att människan gått och lurat mig i tre månader? Varför i så fall? Vad ska jag göra? Jag kan inte sluta fundera på detta. Kan det vara så att det är ett ’kopplingsfel’ på något sätt, att även om man slår hans nummer så kommer man till någon annan? Vad tror du? Varma hälsningar Julia.”

”Hej, Julia! Jag måste nog gå helt på din linje. Det är uppenbart att det rör sig om ett ’kopplingsfel’. Dock inte på den här killens telefonlinje utan snarare i ditt huvud! Det låter verkligen som att den här ’partykärleken’ är lite blind. Självklart har han ljugit.

Är det inte typiskt en sådan sak man tar till när man är på charter och vill verka lite extra spännande? Eller har ett förhållande hemma i Sverige som man inte vill riskera.

Men varför inte bara ringa upp den här Simon/Jocke och konfrontera honom? Det låter ganska kul till och med, tycker jag! Är ni inte nyfikna på vad han kommer att säga, hur han ska ta sig ur situationen?

Hoppas inte du tycker att svaret är för kaxigt nu, men för oss utomstående så är det faktiskt lite komiskt!”

(Alla namn och städer är fingerade.) Är det inte fint ändå? ”Kopplingsfel”!

Och så en påminnelse om hur H&M förstör våra ungdomar:

Under Iggy Pops spelning på Peace and Love-festivalen i Borlänge började jag prata musik med en liten tjej, jag frågade:

– Gillar du Ramones? Hon tänkte till

lite och svarade sedan:

– Nej, men jag har haft t-shirten!

Kitty Jutbring

Följ ämnen i artikeln