Får 100 000 – om hon går ner 15 kg

Publicerad 2012-04-02

Låg i soffan och mumsade i sig kex – då anmäldes Åsa till bantarshow

Hemmafrun Åsa Gyllenglimma, 40, blev beroende av digestivekex med philadelphiaost och sweet ­chili-sås – och gick upp 30 kilo.

Om maken Jörgen kan få henne att tappa hälften får paret 100 000 kronor.

– Jag trodde nog att det skulle vara lättare, säger Åsa.

Åsa Gyllenglimma har ­legat framför tv:n hemma i Torslanda hela dagarna och ätit kex, medan maken Jörgen har jobbat och skött allt i hemmet: städning, disk, handling och matlagning.

– Ju mer jag åt och ju mer socker jag stoppade i mig desto tröttare blev jag. Till slut blev jag bara tjock, ­säger hon till Aftonbladet.

Ringen passar inte

När paret träffades vägde hon 54–55 kilo. 17 år ­senare har hon gått upp närmare 30 kilo och är nu så tjock att hon inte längre kan bära sin vigselring.

– Åsa har mått dåligt många år på grund av sin övervikt. Både fysiskt och psykiskt, säger Jörgen.

Hon har försökt gå ner i vikt tidigare, men har saknat motivationen. Tv:n och favoriträtten digestivekex med philadelphiaost och sweet chili-sås har varit för lockande. Därför lät TV 3:s nya programserie ”Älskling, du har blivit en tjockis!” som en bra idé. Där ­erbjöds paret 100 000 kronor om de tillsammans kunde få Åsa att tappa 15 kilo på sju veckor. Till sin hjälp ­hade de den personlige trän­aren Anders Lidestam.

”Jag blev så ledsen”

Han bytte ut dieten av kex, ost och andra onyttigheter mot LCHF-kost, med mycket proteiner och fett, men inga kolhydrater. Men det var de tre träningspassen om dagen som visade sig bli den jobbigaste biten.

– Jag trodde nog att det skulle vara lättare. Men jag klarade inte ens av tre ­minuter på ett löpband. Jag blev så ledsen när jag upptäckte att jag inte klarade det, säger hon.

Det var Jörgens jobb att se till att den frustrerade Åsa följde tränings­programmet.

– Jag tog ut jättemycket av den här ilskan på honom, men egentligen var jag arg på mig själv, säger hon.