Därför bär Zuckerberg likadan tröja varje dag

Publicerad 2014-11-07

Dagens outfit.

Och morgondagens outfit.

Och dagen efter det.

Och dagen efter det...

Nu berättar Facebook-grundaren Mark Zuckerberg varför han bär samma gråa tröja – varje dag.

Efter filmen "Social network" jobbar Facebook-grundaren Mark Zuckerberg med att ändra allmänhetens uppfattning om honom - från arrogant statussökare till introvert tönt. Det går...ganska bra.

Under en frågestund vid Facebooks huvudkontor i Silicon Valley konfronterades han av flera journalister om sitt klädval. Mångmiljardären bär nämligen samma gråa t-shirt varje dag.

"Vill rensa bort alla oviktiga saker"

Många väntade sig en skojfrisk förklaring. Men Mark Zuckerbergs svarade allvarligt:

– Jag vill rensa bort alla oviktiga saker i livet så att jag inte behöver ta dagliga småbeslut utan kan fokusera på det som är viktigast för mitt företag. Små beslut som daglig klädsel tar energi från det viktiga, sa Zuckerberg, som klargjorde att han äger flera tröjor av samma sort.

Det är inte bara det dagliga klädvalet som framkallar stress hos Zuckerberg. Han äter helst samma typ av frukost varje dag.

– Jag är i den tursamma positionen att jag kan vakna upp varje dag för att hjälpa en miljard människor. Jag känner att jag inte sköter mitt jobb om jag lägger min energi på betydelselösa saker, sa han.

"Jag är ingen cool person"

Zuckerberg betonade sin vikt som samhällsgynnare ytterligare genom att jämföra sig med Steve Jobs och Barack Obama. De båda har nämligen samma teori vad gäller kläder.

Facebook är inte coolt, sa han och liknande nätforumet vid vardagliga funktioner, som elektricitet.

– Mitt mål var aldrig att göra Facebook coolt. Jag är ingen cool person. Vi har aldrig försökt göra Facebook spännande att använda; vi vill bara göra det användarvänligt.

– Jag går inte hem, tänder lampan och tänker: Elektricitet, yeah!

Följ ämnen i artikeln