Rumpannonsen anmäld för könsdiskriminering

Uppdaterad 2014-11-07 | Publicerad 2014-11-06

Vd:n: ”Förstår inte varför det blir sådant rabalder”

Nattklubbens grabbkväll marknadsförs med en bild på en kvinnorumpa och löften om ”private shows” och ompysslande värdinnor.

Reaktionerna mot reklamen lät inte vänta på sig – på torsdagen hade den anmälts fem gånger till Reklamombudsmannen.

– Hon är stolt över sin stjärt och det är mest en rolig grej, säger vd:n.

Det är nattklubben Hugo i Norrköping som på sin Facebooksida gör reklam för en grabbkväll i slutet av november:

”Pojkar, grabbar, killar, män, se hit! (…) Det är väl på tiden att ni ska skämmas bort ordentligt! För 250kr får ni buffé, inträde, bowling, dart, ölprovning, FIFA-turnering, värdinnor som serverar o pysslar om er och en trevlig överraskning som avslut! (…) Det som händer på Hugo stannar på Hugo.”

Annonsen är illustrerad med en bild av en kvinnorumpa iklädd stringtrosor och ord som ”private show” och ”beer pong” skrivet över skinkorna.

”Missat hela debatten?”

På torsdagen hade annonsen anmälts fem gånger hos Reklamombudsmannen, RO, skriver Norrköpings Tidningar. Samtliga handlar om att reklamen är könsdiskriminerande.

I annonsens kommentarsfält är kritiken mot nattklubben inte nådig.

”Det är 2014 och fortfarande dyker denna typen av reklam upp? Intressant att se hur ett av Norrköpings stora företag ser på kvinnlig objektifiering”, skriver en användare.

”Detta är fan den vidrigaste annons jag sett. Lever inte Hugo Nattklubb i nuet, har de missat hela debatten om objektifiering av kvinnan? (…) Ta ert sunda förnuft till fånga och ta bort den och be om ursäkt för er dåliga smak!” skriver en annan.

”Halvnakna män är okej”

Men klubbens vd har inga planer på att ta bort annonsen.

– Nej, det tror jag inte, säger Nedim Ergül till Dagens Media.

Han begriper inte kritiken mot annonsen.

– Jag förstår inte riktigt varför det blir sådant rabalder, det är ju bara en grabbkväll. När det är tjejkväll och man hänger ut halvnakna män är det inga problem.

– Bilden är tagen på en vanlig tjej som ställt upp frivilligt. Hon är stolt över sin stjärt och det är mest en rolig grej.

Följ ämnen i artikeln