Legendarisk ultralöpare hittad död i vildmarken

Publicerad 2012-04-01

Micah True, 58, dog under löptur i vildmarken

Långdistanslöparen Micah True har avlidit.

Långdistanslöparen Micah True, 58, lämnade sin vän och hund och gav sig ut på en två mil lång löptur i vildmarken.

Men han kom aldrig tillbaka.

I lördags hittades hans döda kropp.

Hans kropp hittades i ett svårtillgängligt område i nationalparken Gila Forest under lördagen. Vad som orsakat långdistanslöparens död finns det inga uppgifter om. Trues kropp ska inte ha några synbara tecken på skada enligt AP.

– Det är för tidigt att säga vad som orsakat hans död, det fanns inga tydliga spår, säger räddningsledaren Tom Bemis.

Kände till området

Micah True semestrade i sin stuga i amerikanska delstaten New Mexiko vid nationalparken Gila Forest. Och varje dag gav han sig ut och sprang på drygt 2 mil. En sträcka som inte var något ovanligt för Micah True som är känd för att kunna springa långa och extrema distanser i otillgänglig terräng.

Vännen Dean Bruemmer, som är delägare till stugan, såg honom senast i tisdags när de åt frukost. När Micah True sedan begav sig ut i vildmarken sade han inte exakt var han skulle springa, vilket försvårade sökandet.

– Det finns massor med huvudleder uppe vid vägen, säger Dean Brummer.

Söktes med helikopter

Fjorton grupper genomsökte vildmarken till fots, med hjälp av häst, hund och helikopterinsatser. Den senaste veckan har haft milda temperaturer i sydvästra New Mexiko men under nätterna har det varit upp emot fem minusgrader. När True gav sig ut hade han på sig enbart shorts och t-shirts.

"Pionjär inom långdistans"

Den 58-årige Micah True är i löparvärlden även känd som Caballo Blanco. Ett namn som han fick när han kom de löpande Tamahumaraindianerna nära. Indanstammen har löpning som en central del i sin kultur och de är omtalade för sin förmåga att kunna springa långa distanser. Bandet mellan Micah True och indianernas är omskrivet i boken ”Born to run – Jakten på löpningens själ”. Vännen Michael Sandrock beskriver honom som en pionjär inom långdistans.

– Han var en sådan integrerad del av ultralöpningskulturen. Han är en av stjärnorna. Caballo Blanco, han är en legend.