Rånarna slår till

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-05-25

Rullstolsburen 66-åring misshandlad

Två gånger har Celedonio Cabrera, 66, rånats i sin permobil.

Men den här gången fångades rånarna av övervakningskameran.

Den pensionerade lastbilschauffören Celedonio Cabrera, från Miami, är rulstolsburen efter en stroke, två hjärtattacker och sex operationer. Den 8 maj blev han för andra gången ett lätt offer för rånare.

Cabrera, 66, hade hälsat på en gammal kompis på sjukhuset och var på väg hem när han plötsligt upptäckte att en tonårsgäng följde efter honom.

När han rullade av tåget vid sin station följde två av tonåringarna efter honom. Inte förrän på parkeringsplatsen utanför Cabreras hus slog ynglingarna till.

Muddrades

En av dem slet honom av permobilen, höll ner honom på marken och muddrade hans fickor. När den förste sprang därifrån passade även den andre på att attackera den hjälplöse pensionären. Rånarna stal 66-åringens plånbok och halsband. För tre år sedan rånades Cabrera på samma plats under pistolhot.

– Men den gången var ändå lättare, jag gav bara rånaren allt jag hade. Den här gången misshandlade de mig, säger han till The Miami Herald.

Två greps

Den här gången fångades dock gärningsmännen av övervakningskameran och i fredags kunde polisen gripa två misstänkta – Royce Simmons, 17, och Xavier Hyland, 13.

Vill flytta

Men Celedonio Cabrera vågar inte längre bo kvar och har ställt sig i bostadskö för en lägenhet i ett annat område.

– Jag är fortfarande rädd för att gå ut, säger han.