Svensken något närmare drömjobbet

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-03-21

Sexvideo diskar ryska konkurrenten i kampen om "Världens bästa jobb”

Chansen ökar för svenske Felippe Mela att bli bloggande vakt på en tropisk ö.

En rysk kvinna har diskvalificerats efter att en privat sexvideo blivit känd.

Inför sista gallringen konkurrerar 49 personer om drömjobbet i Australien.

Söktrycket var enormt när halvårsjobbet annonserades ut.

Människor från 200 länder lockades av arbetet som bloggande vakt på den tropiska ön Hamilton i Australien.

105 000 dollar utlovas för att endast jobba 12 timmar i månaden.

Tal inspirerat av Obama

26-årige Felippe Mela från Stockholm var en av drygt 36 000 personer som sökte jobbet. Han skickade in en videofilm på sig själv där han höll ett tal inspirerat av Barack Obama.

Framförandet föll rekryterarna i smaken. Efter den första gallringen var han en av 50 personer som gick vidare i processen. Två veckor senare är de en färre.

Marinbiologen Julia Jalovitsyna, 29 år, från den ryska staden Petrozavodsk i Karelen är diskvalificerad. Det skriver tidningen Moscow Times i sin nätupplaga.

Olämpligt innehåll

Nyheten i ryska medier om att hon är med i en privat sexvideo blev hennes fall. Flera personer har även uppgett att Jalovitsyna har arbetat i underjordiska porrstudios som hennes man anklagas för att driva.

Turistmyndigheten i Queensland anser att videon har ett olämpligt innehåll. Därför har de beslutat att utesluta Julia Jalovitsyna från urvalsprocessen.

Ryskan är övertygad om att hon är utsatt för en planerad kampanj.

–  Videon är en del av mitt och min älskades privatliv. Jag har aldrig klätt av mig för pengar om någon tror det, säger hon i ett uttalande enligt Moscow Times.

Slutgiltigt besked 6 maj

Den andra april offentliggörs vilka elva kandidater som går vidare till final. Dessa personer flygs till ön i början av maj för intervjuer.

Den 6 maj får vi veta om Felippe Mela är den person som får mata de tropiska fiskarna i Stora Barriärrevet. I arbetsuppgifterna ingår även att uppdatera en videodagbok.