Kristna böner mot avtäckt satanistisk getstaty

Publicerad 2015-07-27

Satanistiska templet haft kämpigt att hitta en plats för sin gethövdade gudagestalt.

Men till sist hamnade bronsstatyn i Detroit och kristna samlades för att be i protest.

– Det sista vi behöver är en välkomstfest för ondskan, säger pastorn Dave Bullock.

Bara de med biljetter skulle få se när den 2,6 meter höga bronsstatyn avtäcktes i amerikanska Detroit i Michigan under lördagen, enligt ägaren The Satanic Temple (Satanistiska templet).

Så kön ringlade lång för att få vara med.

Och det blev vid midnatt lokal tid som det skedde i en industribyggnad nära Detroit River till anhängarnas jubel, skriver The Guardian.

Kristna bad för staden

Statyn har en mänsklig kropp med gethuvud och föreställer Baphomet, som ofta dyrkas av satanister. Samtidigt samlades kristna för att be i protest.

De bad för staden och fördömde statyn.

– Det sista vi behöver i Detroit är en välkomstfest för ondskan, säger Dave Bullock, pastor i baptistkyrkan Greater St Matthew B, enligt The Guardian.

Tidigare ville templet att statyn skulle placeras utanför delstatskongressen i Oklahoma 160 mil bort. Där stod nämligen ett monument med de tio budorden. Men eftersom delstaten förbjuder religiös propaganda för en viss religion på allmän plats måste monumentet bort, efter beslut från Oklahomas högsta domstol.

”Pluralistiskt land”

Efter beslutet var det templet inte intresserade att ställa sin staty där längre.

– Hela poängen med vår strävan var att erbjuda ett monument som skulle komplettera och kontrastera mot de tio budorden, vilket skulle bekräfta att vi lever i ett land som respekterar pluralism och vägrar att låta ett enskilt synsätt synsätt att favoriseras av makten och auktoriteten i styrande institutioner, skrev templets talesperson Doug Mesner då till Washington Post.

Då försökte templet sälja statyn, men Baphomet hamnade alltså i Detroit i stället.

Följ ämnen i artikeln