Madeleine och Leonore flyttar från Sverige – tillsammans med Chris

Publicerad 2015-05-27

LONDON. Under onsdagen avslöjade Aftonbladet att prinsessan Madeleine flyttar till Storbritannien med sin familj.

Det innebär också att Chris O'Neill återförenas med sin mamma. Men timmar efter beskedet vet hon inte var sonen befinner sig.

– Han är inte här och jag vet inte var han är, säger hon till Aftonbladet.

Chris O'Neill tillsammans med prinsessan Madeleine.

I början av februari i år folkbokförde sig Chris O'Neill, 40, och prinsessan Madeleine, 32, i Sverige.

Familjen, som tidigare bott i New York, angav en våning i Hovstallet på Östermalm som hemadress och den lyxrenoverade femrummaren har sedan dess varit makarnas och dottern Leonores, 1, bas. Flytten innebar även att finansmannen O'Neill skulle betala kommunalskatt i Sverige.

Nu kan Aftonbladet avslöja att han redan har lämnat landet.

Utvandrat till Storbritannien

Sedan den 22 april i år är han folkbokförd i Storbritannien.

– Chris O'Neills arbete är främst i England. Det stämmer att han nu är folkbokförd i Storbritannien, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Prinsessan Madeleine och Leonore är fortfarande folkbokförda i Sverige.

Men inte länge till.

Aftonbladet kan även avslöja att Madeleine och dottern kommer att flytta till Storbritannien tillsammans med Chris.

– Hela familjen har för avsikt att flytta till England någon gång under hösten. Redan i december sa vi att Hovstallet var en temporär lösning. Det har funnits en plan om att familjen så småningom skulle flytta vidare. Chris affärsverksamhet är främst i England. Nu är han där och förbereder även ett nytt boende för familjen som dessutom kommer att utökas, säger Margareta Thorgren.

Finns det ett nytt boende som de har valt?

– Det är ingenting som vi kommenterar, säger Thorgren.

I anmälan om utvandring har O'Neill inte angett någon specifik folkbokföringsadress.

Den senaste tiden har Chris O'Neills frånvaro varit omskriven. Han deltog inte under kungens födelsedagsfirande på valborgsmässoafton och han var heller inte en av deltagarna under prins Carl Philips svensexa i Aten.

Chris O'Neill dök mycket oväntat upp på lysningen för Carl Philip och Sofia Hellqvist den 17 maj. Hovet hade tidigare bekräftat att han hade fått förhinder men förklarade senare att han kunde lösa situationen i sista stund.

”Han är inte här”

Flytten till England innebär att Chris O'Neill nu får återförenas med sin mamma, Eva O'Neill.

Hon bor i Londonstadsdelen Belgravia, ett av landets dyraste områden, och kommer nu att kunna tillbringa mer tid med sin son, svärdotter - och barnbarn. Men när Aftonbladet några timmar efter beskedet möter henne bland de pampiga husen med vita pelare ett stenkast från Victora Station är hon fåordig.

– Chris är inte här, jag beklagar, säger hon och förklarar att hon inte har någon aning om var sonen befinner sig. Varför släkten nu flyttar till England vill hon inte heller kommentera utan hänvisar till sin son.

– Jag kommer inte att prata för Christopher, jag är hemskt ledsen, ni måste prata med honom, säger hon.

Missar nationaldagen

Under onsdagen rapporterade Aftonbladet att O'Neill missar nationaldagsfirandet på Skansen trots att resten av kungafamiljen är på plats.

– Han är självklart ledsen över att han inte kan vara med på nationaldagen och hans högsta önskan är att vara med familjen så mycket som möjligt, sa hovets informationschef Margareta Thorgren då.